Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspectia Judiciara sa verifice daca declaratiile facute de deputatul Elena Udrea aduc atingere independentei procurorilor DNA si sistemului judiciar.

"Ca urmare a afirmatiilor lansate in ultima perioada in spatiul public de Elena Udrea, membru al Camerei Deputatilor, in cuprinsul carora a facut mai multe referiri la activitati desfasurate la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, in temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii procurorilor DNA, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau", se arata intr-un comunicat al CSM transmis luni, citat de Agerpres.

De asemenea, CSM solicita tuturor factorilor implicati sa aiba in vedere faptul ca sunt in desfasurare proceduri judiciare si este necesar sa fie respectata obligatia de rezerva ce incumba fiecarei persoane pentru a se evita prejudicierea unor institutii fundamentale ale statului de drept.