Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a discutat miercuri si a admis rapoartele Inspectiei Judiciare privind declaratiile Elenei Udrea, ale lui Kelemen Hunor si Adrian Sarbu, a declarat ministrul Justitiei Robert Cazanciuc. Astfel, magistratii au votat in favoarea rapoartelor CSM care stabilesc ca cei doi deputati si omul de afaceri Adrian Sarbu au afectat independenta justitiei prin afirmatiile publice pe care le-au facut.

Inspectia Judiciara (IJ) a decis miercuri ca declaratiile publice facute in ultima perioada de Elena Udrea si de Kelemen Hunor au afectat independenta justitiei, raportul IJ in acest caz urmand sa fie analizat in sedinta de joi a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare, Tamara Manea, a declarat miercuri pentru Mediafax ca inspectorii judiciari au constatat ca declaratiile facute de Elena Udrea si Kelemen Hunor au afectat independenta sistemului judiciar in ansamblul sau, dar si independenta magistratilor la care cei doi deputati au facut referire in afirmatiile lor.

De asemenea, inspectorii judiciari au stabilit ca si declaratiile lui Adrian Sarbu, actionar majoritar al Mediafax Group, au afectat independenta justitiei, a mai spus Tamara Manea.