Alina Gorghiu, co-presedinte al PNL, a declarat marti ca partidul se opune "categoric" modificarilor propuse la Regulamentul Camerei Deputatilor care confera o super-imunitate si a anuntat ca va contesta acest document la Curtea Constitutionala daca va fi adoptat in forma propusa.

"Atrag atentia ca PSD pregateste o adevarata miercure neagra in Parlamentul Romaniei - in plenul Senatului cautand sa respinga avizarea cererilor DNA privitoare la senatorii (fosti ministri) Dan Sova si Darius Valcov, iar in plenul Camerei Deputatilor urmand sa voteze pentru superimunitate. Ne vom mobiliza pentru ca asa ceva sa nu se intample. Cer PSD sa se gandeasca de doua ori inainte de a adanci deficitul de credibilitate pe care Parlamentul il are deja", a scris liderul PNL, intr-o postare pe Facebook.

Reamintim ca deputatii si-au pregatit terenul pentru a se putea apara mai bine in fata procurorilor anticoruptie, modificand Regulamentul Camerei Deputatilor, astfel incat procedura de incuviintare a arestarii preventive sa fie mult mai grea, scrie gandul.info.

Astfel, membrii Camerei vor ca toate cererile venite de la DNA sa contina toate "motivele concrete si temeinice", modificare pe care, de altfel, parlamentarii au mai incercat sa o introduca in urma cu doi ani si pe care Curtea Constitutionala a declarat-o neconstitutionala.

In motivarea data de CCR in 2013 se arat ca, intr-o astfel de varianta, comisia juridica s-ar transforma intr-o instanta de judecata. Aceleasi prevederi ar urma sa se aplice si in cazul cererilor de incepere a urmaririi penale a ministrilor-parlamentari, scrie sursa citata.