Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat joi Inspectia Judiciara si Consiliul National al Audiovizualului cu privire la ultimele declaratii ale fostului presedinte Traian Basescu facute intr-o emisiune difuzata la B1 Tv.

Potrivit unui comunicat al CSM citat de Agerpres, conducerea Consiliului a sesizat CNA cu privire la posibila incalcare de catre postul de televiziune B1 Tv a prevederilor Deciziei-cadru nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a continutului audiovizual.

'Ca urmare a mesajelor publice lansate de domnul Traian Basescu, fost presedinte al Romaniei, in cadrul emisiunii 'Ultimul Cuvant', difuzata de postul de televiziune B1 Tv cu incepere de la orele 22,00, in data de 29 aprilie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari pentru a se stabili daca prin acestea s-a adus atingere independentei justitiei, cu consecinta subminarii autoritatii acesteia', se arata in comunicatul CSM.