Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a sesizat miercuri Inspectia Judiciara pentru verificari in urma afirmatiilor deputatului Sebastian Ghita, pentru a se vedea daca a fost incalcata independenta justitiei.

"Ca urmare a afirmatiilor lui Sebastian Ghita, deputat in Parlamentul Romaniei, emise in spatiul public in 24 iunie 2015 si preluate de mass-media, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari cu privire la apararea independentei si impartialitatii sistemului judiciar, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/ 2004 privind CSM, republicata cu modificarile si completarile ulterioare", se arata intr-un comunicat al CSM transmis miercuri si citat de Agerpres.

***

Deputatul Sebastian Ghita a declarat miercuri, la iesirea de la DNA Ploiesti, ca i s-a interzis sa paraseasca Ploiestiul timp de doua luni, masura pe care o va contesta la Inalta Curte, si a spus ca se vizeaza demisia lui Victor Ponta, pe care el nu-l poate influenta.

"Asa cum ma asteptam, niste lucruri destul de grave au inceput sa se intample", a spus deputatul, care a explicat ca DNA i-a interzis sa paraseasca localitatea timp de doua luni.

"In primul rand s-a luat o noua masura, fara sa stiu ce am facut, probabil pentru a fi umilit. (...). Procurorul a cerut sa nu parasesc Ploiestiul, a spus ca asa considera dansul. Mi-a spus ca nemultumirile sa le adresez Inaltei Curti", a spus Ghita.

"Astazi mi-am dat seama despre ce este vorba in acest dosar. (...) Acest dosar este doar o etapa in ce mi s-a intamplat in ultimele doua saptamani, presiuni constante, continue", a spus Ghita, explicand ca este vorba de "amenintari, luari la rost care vizeaza demisia lui Victor Ponta".

"Nu-l pot influenta sa-si dea demisia cand vor procurorii, nu am aceasta influenta asupra premierului", a spus deputatul.

Sebastian Ghita a dezvaluit si ca are interdictie sa vorbeasca si cu Victor Ponta. "De aceea cred ca este un dosar politic care vizeaza daramarea acestui Guvern", a sustinut el.

Deputatul a declarat ca "absolut toata lumea" din jurul sau are sechestru, iar in cazul lui "suma este nelimitata", acuzand ca in Romania nu se urmaresc fapte, ci "oameni si familii": "Au pus sechestru pana si pe conturile mamei mele".

El a acuzat ca si la DNA Bucuresti exista un dosar care are "acelasi continut si unde procurorul de acolo a dispus o expertiza": "Ma intreb daca un cetatean poate fi urmarit de zece procurori".

El a spus ca stie ce vor cei care fac presiunile si dosarele: "Stiu ce vor, am vorbit cu multe dintre aceste persoane, consider ca astazi societatea este debalansata".

"Avem un premier asupra caruia se fac presiuni. Avem un fost presedinte terorizat sa nu spuna aceste lucruri", a spus Ghita, sugerand ca ar fi vorba de abuzuri ale justitiei.

El a spus ca va face contestatie la Inalta Curte de Casatie si Justitie: "Voi depune plangere impotriva celor care cred ca o sa reuseasca o lovitura de palat in Romania".

Deputatul a criticat dur si decizia procurorilor de a nu-l lasa sa-si exercite mandatul: "Parlamentarii, oricat de urat ii arata procurorii, sunt alesi. Este un atentat la democratie".

"Maine o sa ne trezim ca 100 de parlamentari sunt interzisi sa mearga in Parlament", a adaugat el.