Chelsea a făcut spectacol luni seară și a învins-o pe Everton, scor 6-0, într-un duel în care Cole Palmer a strălucit pentru formația antrenată de Mauricio Pochettino.

Cole PalmerFoto: Paul Terry / AP / Profimedia

Cole Palmer a înscris de patru ori în poarta lui Everton - Acesta l-a egalat pe Haaland în clasamentul marcatorilor din Premier League

Chelsea a ajuns la opt meciuri consecutive fără eșec în Premier League și speră timid la un loc în cupele europene în următorul sezon.

Formația antrenată de Mauricio Pochettino a distrus-o pe Everton pe Stamford Bridge, în urma unui meci în care londonezii au punctat de șase ori.

Vedeta serii a fost Cole Palmer, fotbalistul transferat în vara anului 2023 de la Manchester City în schimbul sumei de 47 de milioane de euro.

Englezul de 21 de ani format la academia lui Manchester City a avut un impact imediat în trupa lui Pochettino și a devenit rapid titular incontestabil.

În duelul cu Everton, Palmer a făcut o nouă demonstrație de talent și a marcat nu mai puțin de patru goluri în poarta lui Pickford (min 13, min 18, min 29 și min 64).

Astfel, acesta a devenit primul jucător din istoria lui Chelsea care punctează în 7 jocuri succesive pe Stamford Bridge.

Mai mult decât atât, Palmer a devenit primul jucător de la Eden Hazard încoace care marchează cel puțin 20 de goluri într-un sezon pentru Chelsea. Belgianul reușise această performanță în sezonul 2018/19.

Totodată, Cole Palmer l-a egalat în clasamentul golgheterilor din Premier League pe Erling Haaland.

Jucătorii lui Chelsea s-au certat pentru a executa un penalty

La scorul de 4-0, Chelsea a primit în a doua repriză o lovitură de la 11 metri.

Deși scorul era unul liniștitor și era clar că victoria este asigurată, câțiva dintre jucătorii lui Chelsea s-au certat care să execute penalty-ul.

Noni Madueke, Nicolas Jackson, Malo Gusto și Cole Palmer au încercat să fure mingea, iar până la urmă situația a fost rezolvată de Thiago Silva.

Cole Palmer a fost cel care a tras de la punctul cu var și a înscris.

Etapa a 33-a din Premier League

Newcastle – Tottenham 4-0

Nottingham – Wolverhampton 2-2

Brentford – Sheffield 2-0

Burnley – Brighton 1-1

Manchester City – Luton Town 5-1

Bournemouth – Manchester United 2-2

Liverpool – Crystal Palace 0-1

West Ham – Fulham 0-2

Arsenal – Aston Villa 0-2

Chelsea – Everton 6-0

Premier League, clasament

1. Manchester City – 73 puncte

2. Arsenal – 71 p

3. Liverpool – 71 p

4. Aston Villa – 63 p

5. Tottenham – 60 p

....................................

8. Chelsea – 47 p

....................................

18. Luton – 25 p

19. Burnley – 20 p

20. Sheffield – 16 p.