HARTA INTERACTIVA Care sunt firmele care vor construi cei 52 de km de autostrada intre Campia Turzii si Targu Mures. Valoarea proiectului: 262 milioane de euro
"Urmare finalizării procedurii de licitaţie privind atribuirea contractelor aferente Autostrăzii Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureş, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA anunţă desemnarea câştigătorilor primelor proiecte de investiţii ale anului 2015 ce au ca sursă de finanţare Fondurile Europene Nerambursabile", anunta autoritatile intr-un comunicat remis HotNews.ro.
1. Proiectare şi execuţie pentru realizarea autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Secţiunea 2A: Ogra - Câmpia Turzii, Lotul 1:
- Câştigător desemnat: Asocierea SC GEIGER TRANSILVANIA SRL – WILHELM GEIGER GmbH &Co.KG;
- valoare: 55.782.941,89 lei fără TVA;
- lungime traseu: 3,6 km;
- durata de execuţie: 16 luni (4 luni proiectare şi 12 luni execuţie);
- perioada de garanție: 4 ani.
2. Proiectare şi execuţie pentru realizarea autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Secţiunea 2A: Ogra - Câmpia Turzii, Lotul 2:
- Câştigător desemnat: JV SC STRABAG SRL – SC STRACO GRUP SRL;
- valoare: 397.718.661,15 lei fără TVA;
- lungime traseu: 17,9 km;
- durata execuţie: 16 luni (4 luni proiectare şi 12 luni execuţie);
- perioada de garanţie: 4 ani.
3. Proiectare şi execuţie pentru realizarea autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Secţiunea 2A: Ogra - Câmpia Turzii, Lotul 3:
- Câştigător desemnat: Asocierea SC STRACO GRUP SRL – SC SPECIALIST CONSULTING SRL – SC TOTAL ROAD SRL;
- valoare: 279.744.271,56 lei fără TVA;
- lungime traseu: 15,7 km;
- durata execuţie: 16 luni (4 luni proiectare şi 12 luni execuţie);
- perioada de garanție: 4 ani.
4. Executie pentru realizarea autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Lot 1: Târgu Mureş – Ungheni + drum de legătură:
- Câştigător desemnat: Asocierea LEMACONS - VEGA 93 - ARCADA COMPANY;
- valoare: 179,787,916.93 lei fără TVA;
- lungime traseu: 9,2 km (din care 4,7 drumul de legătură);
- durata execuţie: 12 luni;
- perioada de garanţie: 4 ani.
5. Execuție pentru realizarea autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Lot 2: Ungheni - Ogra:
- Câştigător desemnat: Asocierea JV SC STRABAG SRL – SC STRACO GRUP SRL,
- valoare: 251,349,460.28 lei fără TVA;
- lungime traseu: 10,105 km;
- durata execuţie: 12 luni;
- perioada de garanţie: 4 ani.
„În prezent, ofertanții pot depune contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor - CNSC în termenul legal de 10 zile, calculat de la data comunicării rezultatelor. Dupa expirarea termenului legal anterior menționat, în cazul în care nu vor exista contestații, CNADNR va putea semna printre primele contracte pe anul acesta, cele aferente Autostrăzii Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureş. Aceste loturi în lungime totală de 56,51 km fac parte din Autostrada A3, Braşov - Cluj – Borş” a declarat Ministrul Transporturilor Ioan Rus.
In cazul Sectiunii 2A: Ogra-Campia Turzii Lot 1,2,3, licitatia publica a fost lansata in 22 iunie 2014, iar deschiderea ofertelor s-a facut pe 5 septembrie 2014.
In cazul Lotului 1 – Targu Mures – Ungheni + drum de legatura si a Lotului 2 – Ungheni - Ogra, licitatia publica a fost lansata pe 10 iulie 2014, iar deschiderea ofertelor s-a facut pe 19 septembrie 2014.
HARTA INTERACTIVA - Traseul autostrazii de la Campia Turzii la Targu Mures, pe loturi
Vizualizare hartă mai mare
Demonstratiile se gasesc aici:
https://www.dropbox.com/s/b6hoemvpqv52rql/SerbiaEgalGermaniaDensitateMasiniKmAutostrada.doc?dl=0
https://app.box.com/TableCountriesHighwaysLength
A se citi si:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1794478
daca nu o fi fost sters intre timp de un moderator roman de forumuri care nu se stie din ce motive sustine ca Romania are nevoie de 4500 km autostrada, lucru ce ar impinge tara la 1117 masini/km adica fiecare sofer roman va fi taxat de 3.5 ori mai mult decit unul neamt.
Ce problema ai tu, omule?
In Germania, nu stiu daca este oras sau sat la mai mult de 100 km de o autostrada.
Nu zice nimeni sa fie si la noi chiar asa, dar macar sa ai o atustrada dintr-un capat in celalalt al tari, pe directia est vest si eventual nord sud.
Sau anumite zone sau orase mai mari sa fie legate cu autostrazi.
Iar daca asta duce la mai mult de 1300 km, asta este.
Poate ca acum se potivesc cifrele alea, ca avem putine masini. Dar si pe viitor va ramane la fel?
Dupa logica ta, daca Germania cu 357 mii km2 suprafata are 12845 km autostrada, Romania la 237.5 km2 ar trebui sa numere 8547 km ca sa fie la fel de bine acoperita si asta in conditiile cind avem reteaua drumurilor nationale foarte bine dezvoltata. Tu vrei transformarea acesteia in autostrazi chiar daca densitatea de masini pe km2 in Romania este de 6.64 ori mai mica decit in Germania si in mod normal tara noastra, tinind cond de acest dezechilibru, ar trebuie sa aiba 8547 km / 6.64 =~ 1300 km!
Nu iti doresc sa ti se intample asta.
Pe autostrada, rata accidentelor este cu mult mai mica iar vietile omenesti salvate nu se pot cuantifica in calculele voastre meschine.
Imi este rusine ca sunt roman, cand vad specimene ca tine, care sunt co-nationali de-ai mei...
daca se fura gardul care opreste animalul salbatic sa intre pe autostrada, s-ar putea sa ai surprize.
pe bucuresti ploiesti de doua ori am intalnit caini vii pe autostrada, si pe bucuresti constanta am vazut les de caine.
... nu mai am cuvinte
Vezi: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_traffic-related_death_rate
o autostrada iti deschide noi optiuni pt zona respectiva - daca ar fi autostrada de la Iasi pana in Ungaria sunt convins ca multe firme se vor orienta sa-si deschida fabrici aici. Moldova e vestita pt mana de lucru ieftina. Uite asha se ridica o regiune.
Chiar transportul de persoane, rganizat sau privat s-ar inteti. Am rude in Galati de exemplu, ma duc extram de rar, drumul Iasi-Galati e goraznic cu zeci de kilometri intregi limitati la 50km/h prin sate inpuiate de cei de la rutiera cu radare.
argumentul ca "trafficul nu e de ajuns" justifica doar o ingustime a mintii si o lipsa de viziune in privinta retelei de transport rutier, limitata la "sa carpim traficul acuma pt cei care sufera pe ruta bucuresti-Brasov in weekend". Nu ne intereseaza altceva.
Cred ca asta e o problema de importanta nationale si poate ar trebui referendum. Pentru mine este perfect normal sa am aproximativ 2.000 km de autostrazi in Romania, chiar daca platesc pentru intretinerea lor de 1,5 ori mai mult decat plateste un neamt.
Un singur TIR al unei societati comerciale romanesti sau straine, care merge pe sectoarele finalizate ale autostrazii dintre Constanta si Nadlac, produce tot atitea stricaciuni drumului ca 9600 masini mici.
Vezi: usatoday30.usatoday.com/news/nation/2007-09-10-3878428638_x.htm
V-ati pus vreodata problema ca posesorii de autoturisme platesc in fapt daunele induse de transporturile grele deoarece la oricit de mult s-ar ridica taxa de drum, pe care camioanele trebuie sa o plateasca, nu are cum sa fie de 9600 ori cit pentru un autoturism.
9600 masini + 1 TIR = 19200 masini
Daca automobilul genereaza uzura de 1 leu/100 km, cea corespunzatoare TIR-ului este de 9600 lei/100 km pe care evident nu are de unde sa o plateasca. Sa spunem ca da 100 lei/100 km lucru care inseamna ca cele 9600 automobile trebuie sa achite in total 19200 - 100 = 19100 lei adica fiecare sofer plateste 1.989 lei (~2 lei) sa acopere uzura produsa de TIR. Deci fiecare din cele 9600 masini achita pe linga paguba proprie de 1 leu indusa autostrazii inca 0.989 lei pentru TIR.
Si uite asa posesorii de autoturisme platesc aproape integral intretinerea autostrazilor, TIR-ul din exemplu avind o contributie nesemnificativa cifrata la doar 0.52% in loc de 50%!
TOT ce consumam (ca e hartie igienica, sticks-uri sau benzina cu care te plimbi) este transportata de TIR-uri.
daca nu ar fi TIR-urile, am fi ca in evul mediu, unde mancai corcoduse din copaci, sau ce cultivai in gradina... mai greu la oras unde stam cu miile pe verticala.
o infrastructura rutiera este la fel de importanta precum cea electrica sau de gaze...
ca te plimbi tu pana la mama acasa la tara, nu valoreaza nimic cand treci pe langa un TIR care e plin de mancare sau produse,
de fapt TU consumi si strici soselele ABSOLUT INUTIL, ca te plimbi aiurea,
TIR-ul acela nu se plimba gol, iar costul pe km parcurs este ridicat in comparatie cu plimbarea ta pe autostrada... ca poti merge si cu trenul, si cu avionul in acelasi timp. In timp ce marfa nu poate ajunge cu avionul unde nu sunt aeroporturi, vapoarele nu pot ajunge unde nu sunt porturi, si nici trenurile nu pot ajunge unde nu sunt gari, sau infrastructura e praf, si dureaza 24 ore sa transporti 20 tone de mere de la bucuresti la iasi
Ei platesc oricum taxe de drum mult mai mari. Desigur nu de 9600 de ori mai mari. Dar ei ruleaza pe acele autostrazi cu un scop bine definit si fundamental pentru existenta noastra, pe cand multe din cele 9600 de autoturisme ruleaza pe acele autostrazi fara a aduce neaparat o valoare adaugata pentru societate.
Sunt perfect dispus sa platesc o taxa de drum de 5, chiar 10 ori mai mare decat platesc acum, doar sa am autostrazi carte toate destinatiile utile din Romania.
In plus, tu gandesti extrem de rudimentar. Tu nu iei in calcul ca autostrazile inseamna foarte multe locuri de munca si implicit enorm de multi bani care se intorc la buget. Tu nu iei in calcul ca pe autostrada scade consumul de carburant si implicit poluarea. Si tu nu iei in calcul ceva esential: pe autostrada numarul de accidente este cu mult mai mic, decat pe sectoarele de drum care trec prin localitati si pe care se efectueaza depasiri.
DA, pentru toate argumentele de mai sus sunt dispus sa platesc atat cat este nevoie. Cu oameni incuiati si limitati ca tine am ajuns unde am ajuns. Suntem la coada Europei, suntem o tara de prost-crescuti si de badarani needucati.
Sa iti fie rusine!!!
Eu as prefera ca vigneta sa fie de 5 ori mai scumpa, dar sa am 10.000 de km de autostrada prin toate catunele Romaniei.
- o sa fie si mult trafic de tranzit Europa Centrala - Rep Moldova si zona Odesa (care e si port mare)
- ar creste muuuult investitiile in Moldova = trafic cat cuprinde
- nr de masini nu iti zice nimic despre gradul de utilizare...cati km face pe an un neamt vs un roman???
Varsta: 22-30 de ani
Studii: Superioare
Ocupatia: Artist, liber independent, suport de nivel 1 in multinationala
Venituri: In jur de 2500 de RON net.
Cei ca el se declara impotriva mineritului de la Rosia, cred ca bugetarii traiesc de pe spatele lor si nu platesc impozite, considera ca moldovenii sunt sub oameni si ca grecii sunt puturosi.
In general sunt atat de limitati si de inutili societatii per ansamblu incat nu are sens sa le raspunzi.
Imagine satelit, Ianuarie 2015
- http://goo.gl/maps/fcKyx
In fotografie exista doar 5 vehicule, total pe ambele sensuri, la o lungime de 750 m drum. Nu se justifica autostrada pentru asemenea volum redus de masini.
Autostrada Tirgu Mures - Cluj va avea aceeasi soarta ca Timisoara - Arad care dupa cum se vede in pozele de mai jos sta goala desi a fost data in functiune cu ani in urma, apucind asadar sa fie cunoscuta de soferi.
- Google Street View, August 2014:
http://goo.gl/maps/WNJ7Z
Fotografie de satelit, Ianuarie 2015
- http://goo.gl/maps/D3Mwp
Ambele imagini arata o sosea pustie.
Concluzia este simpla:
Romania are trafic redus si autostrazile in majoritatea lor nu se justifica.
atata iti doresc.. ramai tu cu DN-urile tale, noi mergem in siguranta pe autostrazi, unde nu exista riscul sa intre de pe contrasens careva, si unde km se fac usor cand mergi cu 130km/h constant, nu cu 50-70 prin localitati.
te intreaba cineva care face mures - cluj de cateva ori saptamanal. A3 e OBLIGATORIU sa continue pana la brasov!
pana atunci vor disparea masinile !!!
deschiderea ofertelor septmbrie 2014 ;
anuntarea castigatorilor ? ianuarie 2015 ;
contestare 10 zile ;
daca avem ghinion si se admite vreo contestie o luam de la capat ;
executie 16 luni si poate ceva prelungiri .
sic transit gloria mundi ! ad multos annos !
Daca autostrada transilvania nu s-a mai "facut" s-au legat repede de cea din din sud.
Acum leaga si Tg Mures......
Nu zic ca nu este bine, dar banii in tara vin din exportul DACIA si FORD care nu au acces la autostrazi.
Deci ne cam furam siguri caciula.
Oare cind va intelege si Zgonea ca Oltenia TREBUIE legata urgent la o autostrada.
Ca Berceanu s-a dovedit a fi un un om prea mic pentru interesul oltenilor.
Si nu la una la ci la ..... 2 autostrazi din Ungaria.
Nu prea mi se pare normal dar.....
Felicitari politicienilor ardeleni , ca aia din regat dorm .....si se mira ce si cum se dezvolta Ardealul.
Sau poate chiar doresc ca zonele din sud si Moldova sa nu se dezvolte..... ca asa se obtin voturi mai usor .....
Ar trebui sa vada insa ca vremurile s-au schimbat.
Oltenia a votat 25 de ani cu stinga si nu are nici acum o autostrada........drept multumire probabil!
In opinia mea eforturile ar trebui concentrate pe Sibiu-Pitesti ( cu ramura spre Craiova ) si Cluj ( Tg Mures ) - Iasi.
De restul nu ar trebui sa se discute decit atunci cind vor fi disponibilitati financiare.
Si inca o propunere: poate ar trebui creeata o societate romaneasca pe actiuni ( 49 la suta statul si 51 la suta populatia ).
Ea ar urma sa stringa bani din vinzarea de actiuni , sa cumpere echipamente tehnice si sa construiasca autostrazi.....
Astfel nu ar mai exista motivul ca noi nu avem societati romanesti capabile.