Contractul pentru constructia lotului de autostrada de langa Targu Mures, de la Ungheni la Ogra a fost semnat cu asocierea Strabag - Straco pentru 252 de milioane de lei, a anuntat miercuri Compania de Autostrazi. Lotul de autostrada in lungime de 10 kilometri face parte din autostrada Campia Turzii - Ogra - Targu Mures (52 km) si are termen de realizare 12 luni.

Lotul 2 Ungheni - Ogra - lotul cu rosu aprins din dreapta imaginiiFoto: Hotnews

"Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunță că în data de 24.02.2015, a fost semnat contractul „Realizarea Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Lot 2: Ungheni - Ogra, km 4+500 - km 14+605”. Contractul a fost atribuit în urma finalizării procedurii de achiziţie publică (licitație deschisă), Asocierii JV SC STRABAG SRL – SC STRACO GRUP SRL (Lider de Asociere - SC STRABAG SRL) și are o valoare totală de 251.349.460,28 lei fără TVA", a anuntat CNADNR printr-un comunica de presa remis HotNews.ro.

Potrivit autoritatilor, finanțarea proiectului este asigurată din Fonduri de Coeziune (FC 85%) și Bugetul de Stat (15%).

Durata contractului este de 60 de luni din care 12 luni pentru Execuţia Lucrărilor, si 48 luni Perioada de Garanţie.

Compania de Autostrazi anuntase inca de pe 27 ianuarie atribuirea celor 5 loturi de pe autostrada Campia Turzii - Targu Mures, in urma finalizarii licitatiilor publice, insa semnarea contractelor a mai asteptat expirarea perioadei in care celelelte firme puteau depune contestatii.

Deocamdata, contractul pentru cei 10 km de pe lotul 2 Ungheni - Ogra este singur semnat.

Vezi aici mai multe detalii cu celelalte loturi atribuite, precum si o HARTA INTERACTIVA cu traseul viitoarei autostrazi (pe loturi)