Florin Dascalu, directorul Directiei Intretinere Autostrazi din CNADNR a avut o reactie nervoasa la adresa unui reporter Digi 24 cand, in timpul unui interviu, a fost intrebat de ce Compania de Autostrazi a atribuit direct, fara licitatie, un contract pentru material antiderapant catre o firma a carui patron a fost condamnat definitiv tocmai pentru ca a dat mita ca sa musamalizeze lucrari de mantuiala facute la drumuri. Directorul din CNADNR a refuzat sa raspunda la intrebare sau sa mai continue interviul, i-a reprosat purtatorului de cuvant al institutiei sa nu mai vina la el cu astfel de jurnalisti. "Bai, eu stiam de la Sova ca voua nu trebuie sa va dea nimeni niciun interviu", a mai spus oficialul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a cumparat, fara licitatie, de la Astor COM SRL material antiderapant in valoare de peste 87.000 de euro. Si asta cu toate ca actionarul majoritar al firmei a fost condamnat definitiv tocmai pentru ca a dat mita ca sa musamalizeze lucrari de mantuiala facute la drumuri, se arata intr-o investigatie Digi 24.

Aceeasi companie, Astor COM SRL, a mai castigat in ultimii trei ani, tot de la CNADNR, alte trei contracte fara licitatie, in valoare de 131.000 de euro pentru livrarea de material antiderapant. Petrica Mihai Sala detine 70% din actiunile Astor COM. Restul de 30 sunt in posesia sotiei lui, Maria Daniela, care este si administrator.

Pe 14 noiembrie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat deifinitv pe Petrica Mihai Sala la un an cu suspendare pentru dare de mita, mai informeaza Digi24. El a fost acuzat ca a dat 12.000 de euro unui inginer angajat al unei firme de constructii, care trebuia sa certifice lucrarile ce urmau a fi facute de firma Astor COM. Era vorba despre un proiect finantat prin fonduri Phare - lucrari de reabilitare a drumurilor la Sovata.

Intrebat de aceasta situatie, directorul de Intretinere a drumurilor nationale reactioneaza iritat. Redam mai jos dialogul purtat de reporterul Digi 24 si directorul din CNADNR, asa cum apare el transcris pe site-ul televiziunii:

Reporter: Cum explicati faptul ca....

Florin Dascalu: Bine, va multumesc. Gata! Va rog sa incheiati. Da? Rog sa incheiati discutia.

Purtatorul de cuvant al CNADNR: Daca ne trimiteati inainte intrebarea, ne pregateam cu raspunsul.

Florin Dascalu: Te rog sa inchizi camera! Asta e golanie! Eu am crezut ca facem o discutie asa... Ma bagati pe mine cu ala. De unde dracu' sa stiu cine e ala? Nici nu e treaba mea sa stiu cine e ala. Eu coordonez activitatea de deszapezire.

Reporter: Pai, nu e treaba CNADNR-ului sa stie ca da contracte din bani publici fara licitatie?

Florin Dascalu: Ati incheiat? Va rog sa opriti camera!

Nervozitatea directorului din CNADNR nu se opreste aici. Si gaseste vinovatul pentru situatie.

Florin Dascalu, catre purtatorul de cuvant al CNADNR: Bai, sa nu mai vii la mine cu astia!

Reporter: Nu aveati cunostinta de patronul firmei ca e condamnat pentru dare de mita?

Florin Dascalu: Mamaaaa! Imi bag....

Reporter: Noi am gasit pe google informatiile astea.

Florin Dascalu: Mai, fratele meu, eu sunt inginer, nu ma ocup cu investigatii.

Florin Dascalu: Bai, eu stiam de la Sova ca voua nu trebuie sa va dea nimeni niciun interviu.

Reporter: De la Sova?

Florin Dascalu: Voi sunteti asa cum sunteti. Uite, veniti cu chestii d-astea. Va multumesc. La revedere. E ultima data cand ne mai vedem.