Constructia si proiectarea Pasajului rutier usprateran pe DJ 602 - Centura Bucuresti - Domnesti a fost scos la licitatie, anunta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR). Pasajul ar urma sa aiba o lungime de circa 258 de metri si are ca obiectiv descongestionarea circulatiei la intersectia centurii rutiere si a liniei de cale ferata de centura cu strada Prelungirea Ghencea si drumul judetean DJ 602. Valoarea estimata a proiectului este de circa 42 de milioane de euro, iar perioada de constructie va fi de doi ani.

Centura de Sud a Capitalei - intersectia de la DomnestiFoto: Hotnews

Valoarea estimata a contractului: 185.322.034 lei fara TVA (circa 42 milioane euro)

Lungime: 257,49 m.

Termenul limita de depunere al ofertelor: 30.04.2015, ora 10:00.

Data deschiderii ofertelor: 30.04.2015, ora 12:00.

"Contractul va avea o durata de implementare de 51 luni din care 3 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de executie si 24 luni perioada de notificare a defectelor", precizeaza CNADNr intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Construirea "Pasajului Suprateran pe DJ 602 - Centura Bucuresti - Domnesti" are ca obiective:

> fluidizarea traficului pe Centura municipiului Bucuresti;

> imbunatatirea conditiilor de transport;

> descongestionarea circulatiei la intersectia centurii rutiere si a liniei CF de centura cu strada Prelungirea Ghencea si drumul judetean DJ 602;

> cresterea capacitatii de trafic;

> siguranta circulatiei.

Intersectia de la Domnesti

Intersectia de la Domnesti

Foto: Google Maps

"Intrucat in zona intersectiei sunt amplasate numeroase constructii avand multiple destinatii: unitate militara, locuinte, depozite, cladiri industriale, etc., realizarea obiectivului va facilita accesul agentilor economici si al populatiei din cartierele din zona, va fluidiza traficul pe Centura rutiera a Bucurestiului, degrevandu-se astfel strazile din interiorul municipiului. Pasajul Domnesti va rezolva o problema acuta a zonei, determinand la final, un trafic civilizat" a declarat Narcis Stefan Neaga, director general al CNADNR SA.

CNADNR mai mentioneaza ca Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a emis acceptul de publicare al anuntului de participare urmand a fi publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) in data de 18.03.2015.

Guvernul a aprobat in noiembrie 2014 realizarea unui pasaj peste Centura Bucuresti, la iesirea spre Domnesti de pe Prelungirea Ghencea, desi pasajul a fost promis de Premierul Victor Ponta inca din 2013.

Cetatenii care stau in zona au protestat de mai multe ori in ultimele luni cerand premierului sa isi tina promisiunea, dar si primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, sa largeasca str. Prelungirea Ghencea la doua benzi pe sens.

Pe acelasi subiect: