O noua filmare din avion cu tronsonul de 8,7 km din Autostrada Transilvania de langa Cluj Napoca aflat in constructie a fost publicata de utilizatorii forumului de infrastructura peundemerg.ro. Noile imagini surprind avansul lucrarilor in zona, lucrarile de arta - poduri si viaducte - incepand sa prinda contur. Termenul de finalizare pentru acest tronson este aprilie 2016.

Autostrada A3 Gilau - Nadaselu (aprilie 2015)Foto: Captura YouTube
  • Filmarile aeriene au fost realizate prin contributiile financiare ale utilizatorilor forumului forum.peundemerg.ro

Tronsonul de 8,7 km dintre Gilau si Nadaselu este primul pe care se lucreaza din toate cele sase loturi din autostrada Transilvania pe care compania americana Bechtel a fost de acord sa le paraseasca in urma negocierilor purtate de ministrul Anca Boagiu in vara lui 2011.

Desi este un tronson scurt de autostrada, acesta este unul destul de important pentru ca vine in continuarea Autostrazii A3 Campia Turzii - Gilau de la intersectia cu DN1, ocoleste municipiul Cluj Napoca prin partea de vest si se opreste aproape de localitatea Nadaselu intr-o intersectie cu un alt drum national, DN1F spre Zalau si Satu Mare.

Tronson Autostrada Gilau - Nadaselu (cu rosu)

Tronson Autostrada Gilau - Nadaselu (cu rosu)

Foto: Hotnews

Practic, A3 Gilau - Nadaselu va functiona ca o centura in partea vestica a municipiului Cluj-Napoca.

Lucrarile la acest "ciot"de autostrada au inceput in forta in vara lui 2014 si continua, aparent, in acelasi ritm sustinut.

Reamintim ca pentru acest tronson, constractul a fost atribuit tocmai in aprilie 2013, dar debutul lucrarilor a fost amanat pana in august 2014 din cauza lipsei finantarii de la bugetul de stat.

Filmarea incepe dinspre localitatea Nadaselu si continua de-a lungul traseului putin mai sinuos al autostrazii pana la Gilau, acolo unde se continua cu deja construitul tronson A3 Gilau - Campia Turzii.

Filmarea a fost realizata de Inter-Fly la comanda forumului de infrastructura

---

A3 Gilau (Cluj Vest) - Nadaselu

Lugime: 8,7 km

Cost: 59 milioane euro (de la bugetul de stat)

Constructor: UMB-Tehnostrade

Termen contractual de finalizare: aprilie 2016

Detaliat despre autostrada, pe pagina speciala dedicata proiectului in sectiunea "Monitorizari. Proiecte de Infrastructura":