Cei 25,6 km de autostrada aflati in constructie intre Timisoara si Lugoj si programati sa fie finalizati in acest an au fost filmati din avion de catre Asociatia Pro Infrastructura (API). La pachet cu tronsonul-santier au fost filmati si cei 10 km din autostrada Lugoj - Deva lot 1 finalizati in 2013, dar nedeschisi circulatiei pentru ca se terminau in camp. Din imaginile inregistrate se poate observa avansul lucrarilor care au sanse foarte mari sa fie gata anul acesta, desi termenul contractual este vara lui 2016.

A1 Timisoara - Lugoj Lot 2 (iunie 2015)Foto: Captura YouTube

Filmarea incepe deasupra autostrazii Lugoj - Deva lot 1, inaugurata in 2013, iar la secunda 00:17 se observa nodul rutier cu A6 (centura Lugoj) din dreptul localitatii Balint. Urmeaza apoi cei 10 km de autostrada de la Balint la Sanovita, finalizati in 2013, dar nedeschisi circulatiei pentru ca tronsonul se termina in camp, fara vreo solutie de a descarca traficul (03:25). Tot de aici incepe Lotul 2 din A1 Timisoara - Lugoj.

La minutul 5:19 se pot observa lucrarile la nodul rutier de la Topolovatu, iar la 11:07 se vede nodul de la Izvin si continuarea spre Timisoara pe autostrada deschisa in urma cu cativa ani.

Filmarea realizata de catre Inter-Fly la comanda Asociatiei Pro Infrastructura

Despre API puteti citi mai multe pe site-ul propriu: www.proinfrastructura.ro

---

A1 Timisoara - Lugoj, Lot 2:

Lungime: 25,6km

Cost: cca. 96.4 mil. Euro fără TVA.

Constructor: Tirrena Scavi

STADIU: 71% (a finele lunii mai)

Termen contractual de finalizare: iulie 2016

Detalii pe pagina dedicata proiectului din cadrul sectiunii speciale "Monitorizari. Proiecte de Infrastructura":

---