Mol Romania va utila spatii de servicii si va construi noi benzinarii in patru locatii de pe autostrazile A1 Arad - Timisoara - Lugoj si A1 Deva - Orastie - Sibiu, dupa ce a semnat un contract in acest sens cu CNADNR. Anuntul vine dupa ce miercuri Compania de Autostrazi anuntat semnarea unui alt contract cu OMV - Petrom pentru cinci noi spatii de servicii cu benzinarii pe autostrazile Arad - Nadlac, Lugoj - Deva, Sibiu - Orastie si Medgidia - Constanta.

Autostrada Deva - OrastieFoto: Forum Skyscrapercity.com

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a transmis joi printr-un comunicat remis HotNews.ro ca "au fost semnate cu operatorul economic MOL Romania Petroleum Products S.R.L contractele de utilizare zona drum pentru suprafete situate in spatiile pentru servicii aflate pe diferite sectiuni ale infrastructurii rutiere, in scopul asigurarii serviciilor minime (alimentare cu carburant prin statii mobile, comercializare produse alimentare si non-alimentare)".

Loturile aferente sunt:

> Lot 2, Autostrada A1, Arad- Timisoara (tronson km 12+250 - km 44+500), spatiu pentru servicii, tip S3, km17+400, stanga si dreapta;

> Lot 3, Autostrada A1, Timisoara - Lugoj (tronson km 44+500 - km 54+000), spatiu pentru servicii tip S3, km 47+650, stanga si dreapta;

> Lot 5, Autostrada A1, Varianta de Ocolire Deva - Orastie, la standard de autostrada, spatiu pentru servicii tip S2, km 4+220, stanga si dreapta;

> Lot 7, Autostrada A1, Orastie - Sibiu (tronson km 24+110 - km 43+855), spatiu pentru servicii tip S3, km 39+400 stanga si km 38+500 dreapta.

"Precizam ca in vederea dotarii spatiilor de servicii si asigurarii serviciilor necesare participantilor la trafic, de pe tronsoanele de autostrada, CNADNR SA a lansat in data de 15.05.2015 Invitatia de Participare la licitatia publica pentru atribuirea contractelor de utilizare zona drum pentru suprafete situate in spatiile pentru servicii aflate pe diferite sectiuni ale infrastructurii rutiere, in scopul asigurarii serviciilor minime (alimentare cu carburant prin statii mobile, comercializare produse alimentare si non-alimentare)", anunta CNADNR.

Anuntul CNADNR vine dupa ce cu o zi in urma, miercuri, compania a anuntat semnarea unui alt contract cu OMV - Petrom pentru noi benzinarii in cinci locatii pe autostrazile Arad - Nadlac, Lugoj - Deva, Sibiu - Orastie si Medgidia - Constanta. Detalii aici.