O eroare pe un panou de semnalizare pune in real pericol soferii care circula pe recent-inaugurata autostrada Nadlac-Arad. Din cauza ca panourile de la intersectia A1 cu A11 (centura Aradului) nu indica in mod corespunzator directiile catre Sibiu si Deva, mai multi soferi care vin dinspre Nadlac franeaza brusc sau chiar opresc, schimba din scurt benzile si calca marcajul continuu. Imaginile surprinse de unii soferi vorbesc de la sine, iar fata de problema semnalata a luat pozitie si Asociatia Pro Infrastructura care cere Companiei de Autostrazi sa ia masuri cat mai rapid.

Eroare de semnalizare pe autostrada Nadlac - AradFoto: Opinia Timisoarei

Soferii care vin dinspre Nadlac pe autostrada, cand se apropie de Arad, nu vad decat panouri care indica doua posibilitati de a continua tot pe autostrada: la stanga, spre Oradea sau la dreapta spre Lugoj, Bucuresti sau Deva. Vechiul drum national indica directiile principale Deva si Sibiu, absente pe indicatoarele de pe autostrada, relateaza publicatia OpiniaTimisoarei.ro

"Ajunsi la bifurcatie, oamenii au impresia ca au gresit drumul si, fie incetinesc sau opresc pentru a se decide pe unde sa mearga, fie hotarasc in ultimul moment, cu pretul unor manevre extrem de riscante. In imagini se vede cum unii soferi taie linia continua sau schimba benzile in ultima secunda", arata publicatia citata.

Initial, cand autostrada Pecica-Arad era construita de catre firma Alpine, indicatoarele montate in zona erau corecte, insa noul constructor (asocierea Astaldi-Max Boegl) le-a inlocuit si a omis sa mentioneze destinatiile necesare si tipul de drum. Vezi mai jos foto:

Fata de situatia creata a luat pozitie si Asociatia Pro Infrastructura care cere Companiei de Autostrazi sa ia masuri cat mai rapid.

In plus, API mai sesizeaza aspectul ca la sensul giratoriu de la intersectia DN7-A11 (centura Aradului) lipseste un indicator catre Nadlac pe noua autostrada A1, localitatea de granita regasindu-se doar pe indicatorul de drum national astfel incat multi soferi rateaza aceasta intrare pe autostrada.