Noi imagini filmate din avion cu cei 8,7 km din Autostrada A3 ce se construiesc langa Cluj Napoca, intre localitatile Gilau (Cluj vest) si Nadaselu, au fost publicate de catre fost Asociatia Pro Infrastructura (API). Filmarea surprinde evolutia lucrarilor pe acest tronson unde deja au fost asternute primele straturi de asfalt pe mai multe portiuni, iar structurile viaductelor au prins contur. In acelasi timp, filmarea surprinde si o portiune unde santieurl autostrazii a fost afectata de o alunecare de teren. Stadiul fizic al lucrarilor a depasit 52%, insa cel financiar (platile catre constructor) abia trece de 15%.

A3 Gilau - Nadaselu, iulie 2015Foto: Captura YouTube

Filmarea de mai jos incepe dinspre Nadaselu si continua de-a lungul traseului putin mai sinuos al autostrazii pana la Gilau, acolo unde se continua cu deja construitul tronson A3 Gilau - Campia Turzii.

La minutul 00:53 se poate observa cum pe partea dreapta a autostrazii a avut loc o alunecare de teren in debleul realizat de constructori. Pe portiunea cuprinsa 01:06 si -1:20 este surprinsa padurea pentru care inca nu s-au rezolvat problemele legate de acordul de mediu, iar constructorul inca nu a intrat cu utilajele in acea zona.

In rest, pe parcursul traseului autostrazii se pot observa portiuni extinse unde primele straturi de asfalt au fost turnate, in timp ce unele viaducte au deja traversele asezate.

Stadiul fizic al lucrarilor: 52,18%

Stadiul financiar: 15,46%

Sursa: Informatii CNADNR comunicate la solicitarea HotNews.ro

  • Filmare realizata de Inter-Fly la comanda API si a forumului de infrastructura

---

A3 Gilau (Cluj Vest) - Nadaselu

Lugime: 8,7 km

Cost: 59 milioane euro (de la bugetul de stat)

Constructor: UMB-Tehnostrade

Termen contractual de finalizare: aprilie 2016

---

Desi este un tronson scurt de autostrada, acesta este unul destul de important pentru ca vine in continuarea Autostrazii A3 Campia Turzii - Gilau de la intersectia cu DN1, ocoleste municipiul Cluj Napoca prin partea de vest si se opreste aproape de localitatea Nadaselu intr-o intersectie cu un alt drum national, DN1F spre Zalau si Satu Mare.

Practic, A3 Gilau - Nadaselu va functiona ca o centura mai indepartata in partea vestica a municipiului Cluj-Napoca.

Lucrarile la acest "ciot"de autostrada au inceput in forta in vara lui 2014 si continua, aparent, in acelasi ritm sustinut.

Reamintim ca pentru acest tronson, constractul a fost atribuit tocmai in aprilie 2013, dar debutul lucrarilor a fost amanat pana in august 2014 din cauza lipsei finantarii de la bugetul de stat.

Detaliat despre autostrada, pe pagina speciala dedicata proiectului in sectiunea "Monitorizari. Proiecte de Infrastructura":