Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat intr-un interviu acordat agentiei Mediafax ca va face controale periodice pe santierele autostrazilor, pentru a verifica fiecare etapa de constructie, si se declara "spaima santierelor". Intrebat cati kilometri de autostrada vor fi dati in folosinta anul viitor, ministrul a raspuns ca nu agreeaza sa promita kilometri de autostrada, precizand insa ca urmatorul tronson care va fi functional este Timisoara-Lugoj, desi aici inca exista o problema legata de un aviz de mediu ce lipseste.

Ministrul Transporturilor, Dan CostescuFoto: Hotnews

"In ceea ce priveste Timisoara-Lugoj, acum se analizeaza si ultimele conditii de catre o comisie a CNADNR, zilele acestea, si vom putea sa decidem daca dam in exploatare si acel tronson. Ar fi un caz fericit, cu sase luni mai devreme decat a fost planificat. El trebuia sa se termine la mijlocul anului urmator. Sunt doua lucruri acolo. Unul este finalizarea marcajelor, e ultimul lucru tehnic care trebuie facut. Am spus ca asta depinde de vreme, s-ar parea ca vremea tine cu noi, deci este posibil ca acest capitol sa fie rezolvat. Si este vorba si despre ultimul aviz de mediu, de care depinde darea sau nu in exploatare", a declarat Costescu pentru Mediafax.

"Tronsonul Timisoara-Lugoj, de 25,6 kilometri, odata dat in functiune, va permite circulatia de pe acel tronson pana la granita si de acolo oriunde in Europa pe autostrada. In afara de acest fapt, va pune in valoare si tronsonul de 10 kilometri care era inainte de el, spre Lugoj, deci in sensul opus, dar pe care nu se circula. Va fi si acesta dat in folosinta, daca reusim in acest an, daca nu, cand vor fi cele doua conditii indeplinite, si inca 16 kilometri, imediat in apropierea Lugojului, pe care deja se circula. Deci practic, cand vom da drumul la acest tronson, vom da acces de la Lugoj oriunde in Europa, se va putea circula pe autostrada. Vor fi 25 de kilometri, plus 10 kilometri, plus 16 kilometri noi. Deci, vom compensa cumva si problema de la Orastie-Sibiu, care a fost cu minus si anul nu se va incheia pe minus.", a mai spus ministrul Transporturilor.