DOCUMENT Prioritatile Ministerului Transporturilor pe anul 2016. Vezi lista publicata de Guvern

de V. Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 15 ianuarie 2016, 16:39 Monitorizari | Proiecte Infrastructura >> Articole


Infrastructura in Romania, lasata de izbeliste
Foto: Hotnews
 documente
(15 Ian 2016) PDF, 410KB
(15 Ian 2016) PDF, 412KB
Demararea implementarii autostrazilor Pitesti - Sibiu, Comarnic - Brasov, autostrada Transilvania de la Bors la Suplacu de Barcau si Nadaselu, precum si autostraziilor spre Moldova - de la Ploiesti si pana la Pascani si cea pe ruta Tg Mures - Iasi, finalizarea Magistralei 4 de metrou si continuarea lucrarilor la M5 Drumul Taberei - sunt cateva din prioritatile strategice ale Ministerului Transporturilor pentru anul 2016 conform unor documente publicate de catre Guvern.

Proiecte si lucrari:

    > Demararea implementarii proiectului de Autostrada Sibiu - Pitesti (lungime 116 km cu o valoare totala multianuala de 2,075 mld. euro).

    > Demarare implementare pentru proiectul autostrada Suplacu de Barcau - Bors (lungime 74 km, valoare totala multianuala 92 mil Euro)

    > Elaborarea Documentatiei Tehnice de executie (DTE) pentru proiectul Brasov - Comarnic (lungime 58 km cu o valoare totala multianuala de 1,237 mld. euro)

    > Elaborare DTE pentru proiectul Autostrada Nadaselu - Suplacu de Barcau (lungime 93 km, valoare totala multianuala 115 mil euro)

    > Elaborarea DTE de pe coridorul IX de transport rutier: Ploiesti - Buzau (lungime 65 km cu o valoare totala multianuala de 315 mil. euro), Buzau - Focsani (lungime 72 km cu o valoare totala multianuala de 350 mil.euro), Focsani - Bacau (lungime 109,3 km cu o valoare totala multianuala de 428 mil. euro) si Bacau - Pascani (lungime 81 km cu o valoare totala multianuala de 482 mil. euro)

    > Elaborarea DTE pentru autostrada Tg. Mures - Targu Neamt - Iasi - Ungheni (faza I: autostrada Tg. Neamt - Iasi - Ungheni - lungime 135 km cu o valoare totala multianuala de 1,4 mld. euro)

    > Continuarea lucrarilor pentru proiectul CF Sighisoara - Simeria (lungime 167 km cu o valoare totala multianuala de 419 mil euro).

    > Demararea implementarii proiectelor de modernizare a liniilor de cale ferata Radna - Gurasada - Simeria (lungime 142 km cu o valoare totala multianuala de 897 mil. euro), Brasov - Sighisoara (lungime 128 km cu o valoare totala multianuala de 887 mil euro)

    > Elaborarea DTE pentru implementarea proiectului Brasov - Predeal (lungime 33 km cu o valoare totala multianuala de 518 mil. euro)

    > Elaborarea DTE pentru implementarea proiectului Bucuresti - Craiova (lungime 209 km cu o valoare totala multianuala de 1,036 mld. euro) si a proiectului Craiova - Caransebes (lungime 226 km si o valoare de 1,140 mld. euro)

    > Elaborare DTE pentru proiectul CF Cluj-Napoca - Episcopia Bihor (lungime 158 km cu o valoare totala multianuala de 196 mil. Euro)

    > Continuarea implementarii proiectelor de autostrada cu lucrari de executie in curs: Timisoara - Lugoj (lotul 2 - lungime 25,6 km, cu o valoare totala multianuala 116.65 mil. Euro), Lugoj - Deva (loturile 2, 3, 4 - lungime 71.8 km, cu o valoare totala multianuala 430 mil. Euro), Sebes - Turda (loturile 1, 2, 3,4 - lungime 70.27 km, cu o valoare totala multianuala 546.03 mil. Euro), Campia Turzii - Ogra - Tg. Mures (8 lungime 2.12 km, cu o valoare totala multianuala 346.44 mil. Euro)

    > Demararea procedurii de selectie a executantului pentru Centura Bucuresti Sud

    > Implementarea de servicii feroviare pentru transportul feroviar de calatori cu trenuri care au viteze sporite pe rutele modernizate Bucuresti - Brasov si Bucuresti - Constanta (Mangalia)

    > Organizarea procedurii de achizitie publica de material rulant + alte servicii

    > Finalizarea magistrala de metrou M4

    > Lucrarile la magistrala M5

    > Imbunatatirea conditiilor de navigatie pe Dunare (studiu de fezabilitate Fast Danube) - total multianual 5,25 mil Euro.
 

Pe langa masurile ce vizeaza proiecte concrete, Ministerul Transporturilor isi propune si o serie de masuri care vizeaza reorganizarea cadrului institutional al ministerului si reorganizarea companiilor din subordine:

    > Stabilirea structurii organizatorice optimizate pentru gestionarea fondurilor europene si a proiectelor majore de infrastructura

    > Elaborare Planurilor de Reorganizare Institutionala in vederea imbunatatirii Capacitatii de Implementare a proiectelor de Infrastructura Rutiera - autostrazi si drumuri expres (CNADNR), de Infrastructura Feroviara (CFR Infrastructura), de Infrastructura de Metrou (METROREX), de Infrastructura Navala (APMC - Port Constanta).


Descarca de aici documentele:

    Strategia MT pe 2016

    Harta strategiei MT pe 2016


Citeste mai multe despre   


5249 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  si le termina pe toate intr-un an (Vineri, 15 ianuarie 2016, 17:27)

  snowflake [utilizator]

  Pai te uiti la primul punct:
  Demararea implementarii proiectului de Autostrada Sibiu - Pitesti si deja te ia groaza.
  Ce demarare frate ca noul studiu de fezabilitate ar trebui sa se termine pe la toamna. Si daca studiul de fezabilitate nu e gata pana la toamna cine o sa demareze vre-o lucrare daca licitatiile nu sunt gata cu tot cu contestatii?


Abonare la comentarii cu RSSde zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă