Utilajele si specialistii unei firme care a fost contractata intr-o licitatie publica a Ministerului Transporturilor ar putea in viitor sa aiba aceste resurse inregistrate si blocate intr-un sistem, astfel incat aceleasi utilaje si aceiasi specialisti sa nu mai apara si in ofertele depuse in alte licitatii, a declarat joi ministrul Transporturilor, Dan Costescu. "In acest mod vom avea o monitorizare. Vom elimina aceasta tendinta a constructorilor de a pacali si vom avea evidenta exacta a specialistilor", a declarat ministrul.

Utilajele constructorilorFoto: Hotnews

Masura anuntata de catre ministrul Transporturilor ar putea fi aplicata atat constructorilor sau proiectantilor care sunt contractati pentru lucrari de infrastructura, dar si in cazul contractelor de deszapezire, acolo unde nu de putine ori in ultimii ani firmele de deszapezire castigau mai multe contracte cu aceleasi utilaje inscrise in mai multe licitatii.

"Ne propunem sa infiintam o entitate care sa aiba o evidenta stricta a utilajelor, chiar cu serie si numar sau alt mod de identificare, la fel si in cazul specialistilor, in asa fel incat acestia o data ce au fost ofertati, sa avem o garantie ca au si fost folositi", a declarat joi ministrul Costescu in Parlament.

"Cum va functiona sistemul: Odata ce a castigat unul din constructorii aflati in baza de date, o licitatie, vor fi blocate utilajele si vor fi blocati specialistii, pentru a nu mai fi folositi la ofertarea sau la alte contracte de alte firme", a spus ministrul.

"In acest mod vom avea o monitorizare. Vom elimina aceasta tendinta a constructorilor de a pacali si vom avea evidenta exacta a specialistilor", a declarat Dan Costescu, Ministrul Transporturilor.