Declansarea procedurilor de expropiere pe coridorul Autostrazii A3 Campia Turzii-Tg. Mures, aprobata de guvern

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 10 februarie 2016, 15:56 Monitorizari | Proiecte Infrastructura >> Articole


A3 Campia Turzii - Targu Mures
Foto: Hotnews
Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata aflate pe o sectiune a traseului Autostrazii Campia Turzii-Tg.Mures, respectiv sectiunea 2A Ogra-Campia Turzii, precum si fondurile necesare pentru plata despagubirilor. Executivul a alocat suma de 5,015 milioane de lei destinata despagubirii proprietarilor celor 1724 de imobile, cu o suprafata totala de 2.725.506 mp, ce urmeaza sa fie expropriate.

Sectiunea 2A Ogra-Campia Turzii cuprinde localitatile Bogata, Chetani, Cucerdea, Cuci, Iernut, Ludus si Ogra, de pe teritoriul judetului Mures, si localitatea Luna din judetul Cluj, anunta Guvernul.

Printr-o Hotarare adoptata astazi, Executivul a alocat suma de 5,015 milioane de lei destinata despagubirii proprietarilor celor 1724 de imobile, cu o suprafata totala de 2.725.506 mp, ce urmeaza sa fie expropriate. Suma de 5,015 milioane de lei necesara despagubirii imobilelor a rezultat ca urmare a raportului de expertiza intocmit de catre un expert autorizat al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR), conform Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica necesara realizarii unor obiective de interes national, judetean sau local, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si normelor metodologice de aplicare a acesteia.

Printr-o alta Hotarare, Guvernul a aprobat declansarea procedurilor de expropriere pentru 366 de imobile proprietate privata de pe A3, Sectiunea 3A (Gilau - Nadaselu), subsectiunea 3A1 si 3A2, pe teritoriul localitatilor Gilau si Garbau, din judetul Cluj,  de pe coridorul proiectului Autostrazii Brasov-Tg. Mures-Cluj-Oradea. Astfel, se completeaza si se modifica HG 416/2014, in sensul adaugarii celor 366 de imobile  ce urmeaza sa fie expropriate pe aceasta sectiune. De asemenea, pentru despagubirea proprietarilor acestor imobile, se suplimenteaza cu 74.000 de lei suma de 658.000 de lei alocata initial, prin Hotararea adoptata in 2014.

Proiectul de act normativ a fost postat spre consultare publica aici.

    Cum a stat o simpla modificare a unei Hotarari de Guvern in calea autostrazii Campia Turzii - Targu Mures si cum a fost rezolvata problema


Autostrada Campia Turzii - Targu Mures, sectorul Ogra - Targu Mures mai exact, are contractul de executie semnat inca din primavara lui 2015. Cu toate acestea, nici pana acum nu s-au demarat lucrarile.

Unul din impedimente a fost o simpla modificare a unei Hotarari de Guvern care a batut pasul pe loc inca de anul trecut. Consilierul pe probleme de infrastructura a premierului Ciolos povesteste cum a fost remediata cu prioritate HG-ul care ar fi avut nevoie altfel de 6 luni sa parcurga intreg circuitul de aprobari si avizari. In calea demararii lucrarilor sta acum un alt pas birocratic: scoaterea terenurilor din circuitul agricol.


Citeste mai multe despre   


5103 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Recomandare: "Pipeline" (Miercuri, 10 februarie 2016, 19:14)

  Miky113 [utilizator]

  Adica trebuie demarate celelalte tronsoana spre Iasi.

  Trebuie sa va amintiti: ca pentru fiecare tronson sunt necesare minim 5 SFuri a 2 ani garantie fiecare, cu plata anticipat. , si curbe cat mai multe !

  Pentru defrisari e si mai abitir, mai ales ca trecezi prin fondurile lui Verestoy .


Abonare la comentarii cu RSSde zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi