Licitatiile pentru cele doua contracte de finalizare a celor doua pasaje rutiere supraterane de pe centura Arad, pasaje aflate in constructie din 2011, dar cu lucrarile abandonate, au fost amanate de Compania de Autostrazi. Autoritatile au decis sa amana termenul de depunere al ofertelor pana in luna aprilie din cauza numeroaselor solicitari de clarificari depuse de firmele interesate de licitatii. Finalizarea celor doua pasaje este estimata al circa 13,5 milioane de euro.

Pasaj peste calea ferata Arad_Bucuresti_1Foto: Hotnews

"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, in calitate de autoritate contractanta, comunica operatorilor economici interesati ca, datorita solicitarilor de clarificari, precum si obligativitatii autoritatii contractante de a respecta prevederile art. 79 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv "Fara a aduce atingere prevederilor art. 78 alin. (2), in masura in care clarificarile sunt solicitate in timp util, raspunsul autoritatii contractante la aceste solicitari trebuie sa fie publicat/transmis nu mai tarziu de 6 zile inainte de data-limita stabilita pentru depunerea ofertelor.", autoritatea contractanta a decis prelungirea datei limita de depunere a ofertelor si a datelor de deschidere a acestora, astfel incat operatorii economici sa beneficieze de un interval de timp suficient pentru elaborarea ofertelor", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Astfel, pentru licitatia de finalizare a Pasajului de peste liniile CF BRAD - CF CURTICI - DJ 709B, termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 14.04.2016.

Pentru contractul de finalizare a lucrarilor, rest de executat aferente obiectivului "PASAJ DENIVELAT PE CENURA DE OCOLIRE ARAD (DN7, KM 540+248) PESTE CF ARAD - BUCURESTI", termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 11.04.2016.

Finalizarea celor doua pasaje a fost scoasa la licitatie, pe rand, la fienle anului trecut, respectiv la inceputul lui 2016.

Pentru finalizarea pasajului de pe centura de la Micalaca CNADNR estimeaza o valoare de 35,288,285 lei (cca. 7,8 milioane euro) .

Pentru celalalt pasaj, cel de langa CET Arad peste Calea Ferata Arad - Curtici si DJ709B, CNADNR a initiat licitatia publica pe 10 decembrie 2015 si pentru finalizarea sa a fost estimata o valoare de 30,56 milioane lei, iar termenul pentru executia lucrarilor va fi de 5 luni de la semnarea contractului.

Cele doua pasaje de pe centura Aradului sunt unele dintre cele mai tergiversate lucrari de infrastructura gestionate de CNADNR. La peste 4 ani de la debutul lucrarilor de constructie pasajul care supratraverseaza linia de cale ferata Bucuresti - Arad a ajuns la un stadiu fizic de doar 25 %, in timp ce al doilea pasaj in constructie de langa CET Arad, peste linia de tren Arad-Curtici, a ajuns la 65 %, potrivit Radio Romania Actualitati.

Cele doua contracte de executie au fost reziliate in noiembrie 2014, respectiv in martie 2015 dupa ce constructorii (Confort Timisoara si CCCF) nu si-au indeplinit obligatiile contractuale, in timp ce in anii anteriori cele doua obiective au fost subfinantate masiv si au fost primele in linie la taierile de fonduri cand s-au facut rectificari bugetare.

Primul pasaj peste DN 7 (km 520 +248) langa localitatea Micalaca, peste CF Arad - Bucuresti, are o lungime de peste 1 km, iar al doilea pasaj peste CF Brad-Curtici si DJ 709B are o lungime de 322 m si presupune si relocarea conductei de transport gaze de la CET Arad.