Lucrarile de remediere a portiunii din autostrada A3 Orastie-Sibiu, inchisa si demolata partial in toamna anului trecut, la nici noua luni de la inaugurare, vor incepe in luna aprilie si vor fi facute de CNADNR, in regie proprie, prin utilajele pe care le detine si pe care le poate inchiria, a declarat seful Companiei de Autostrazi, Catalin Homor, la o conferinta organizata de Capital. Valoarea maximala pentru reparatii este de 5 milioane de euro, potrivit sefului de la drumuri.

Autostrada Sibiu - Orastie, portiunea demolataFoto: Construim Romania

"Valoarea de 5 milioane de euro esteo o valoare maximala estimata pentru remedierea defectiunilor. In aprilie incep, efectiv, lucrarile de reparare a autostrazii Orastie-Sibiu. Nu putem discuta de o valoare exacta pana nu vom avea un proiect tehnic. Solutia cu cele mai putine riscuri si o durata cat mai mica de executie e cea de a executa lucrarile in regie proprie. Astazi CNADNR are utilaje si restul vor fi inchiriate, plus materialele de constructii necesare pe care le va folosi, iar diferenta o va cumpara. Vor fi implicate toate categoriile de experti si poate se va ajunge la peste 50 de persoane implicate. Perioada de executie este semnificativ mai scurta", a mai spus Homor.

Ministrul Transporturilor a anuntat pe 13 ianuarie ca reziliaza contractul cu firma italiana Impregilo pentru Lotul 3 din Sibiu - Orastie, autostrada inchisa si demolata partial la mai putin un an de la inaugurare. Ministrul sustine ca rapoartele companiei arata ca lucrarile au fost facute necorespunzator si cu materiale de calitate slaba.

Costescu a declarat ca, potrivit legii, firma Salini - Impregilo va fi trecuta pe o lista neagra si timp de doi ani nu va putea participa la alte licitatii organizate de catre Compania de Drumuri si Autostrazi, iar autoritatile vor incerca executarea garantiilor de circa 90 de milioane de lei depuse la proiect.