Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale anunta ca a demarat "Programul de punere in ordine a retelei de drumuri nationale si autostrazi (Urgenta I si Urgenta II)", care vizeaza executarea unor lucrari de intretinere a drumurilor in regie proprie. Potrivit CNADNR programul reabilitarilor va debuta pe 1 aprilie si va dura trei luni, iar seful Companiei anunta ca 1.000 de km de drum national vor intra in programul de intretinere.

Reabilitarea Drumurilor NationaleFoto: CNADNR

"Chiar daca autostrazile sunt mai vizibile si asteptate de catre noi toti, CNADNR si-a propus pentru anul acesta sa imbunatateasca si reteaua de drumuri nationale. Astfel, am alocat resurse financiare importante atat pentru intretinerea curenta, cat si pentru intretinerea periodica. Consider ca la reteaua noastra de drumuri nationale imbunatatirea calitatii acesteia este obligatorie si in afara de lucrarile ce le-am prezentat mai sus, am mai bugetat si pentru intretinerea a peste 1000 de km de drumuri nationale. Acest lucru este imbucurator tinand cont de faptul ca anul trecut am reusit sa efectuam intretinere doar pentru 680 km. Avand in vedere lungimea retelei de drumuri, toate aceste masuri de intretinere, alaturi de reabilitarea si modernizarea drumurilor nationale, sunt obiective esentiale pentru asigurarea si cresterea sigurantei circulatiei", a declarat Catalin Homor, Director General CNADNR SA.

In cadrul acestui Program de intretinere curenta vor fi executate, potrivit CNADNR:

- lucrari la partea carosabila a drumurilor (plombari gropi, repararea suprafetelor burdusite, colmatari fisuri si crapaturi la imbracamintile asfaltice, etc.);

- lucrari de intretinere a platformei drumului (aducerea la profil a acostamentelor, indepartarea materialului rezultat din activitatea de deszapezire, etc.).

In perioada 01 aprilie - 31 mai 2016, CNADNR prin Directiile Regionale de Drumuri si Poduri va executa lucrari de punere in ordine a retelei de drumuri nationale (Urgenta I), astfel:

plombari gropi pe o suprafata totala de 470,676 mp;

reparare suprafete burdusite pe o suprafata totala de 11.700 mp;

badijonare suprafete poroase pe o suprafata totala de 13.172 mp;

colmatari fisuri si crapaturi la imbracamintile asfaltice pe o suprafata totala de 563,902 metri liniari;

colmatari crapaturi si rosturi la imbracaminti cu lianti hidraulici pe o suprafata totala de 36,040 metri liniari.

In perioada 01 aprilie - 30 iunie 2016 vor fi executate lucrari de punere in ordine a retelei de drumuri nationale (Urgenta II), astfel:

plombari gropi pe o suprafata totala de 670,944 mp;

reparare suprafete burdusite pe o suprafata totala de 27.960 mp;

badijonare suprafete poroase pe o suprafata totala de 24.970 mp;

colmatari fisuri si crapaturi la imbracamintile asfaltice pe o suprafata totala de 377,204 metri liniari;

colmatari crapaturi si rosturi la imbracaminti cu lianti hidraulici pe o suprafata totala de 160,814 metri liniari.