O noua filmare realizata cu drona deasupra celor 8,7 km din autostrada A3 aflata in constructie langa Cluj-Napoca, intre Gilau si Nadaselu, a fost publicata de membrii Asociatiei pro Infrastructura (API). Imaginile surprind stadiul lucrarilor spectaculoase realizate in dealurile din zona, precum si primele miscari in teren in zona padurii pentru care abia recent a fost data autorizatia ca firma de constructie sa intervina. Lotul este programat spre finalizare pana la finalul anului 2016.

A3 Gilau - Nadaselu (aprilie 2016)Foto: Captura YouTube

Filmarea din drona cu A3 Gilau - Nadaselu incepe dinspre zona apropiata de Somes si continua spre Nadaselu. La minutul 3:50 filmarea ajunge deasupra padurii de langa Nadaselu, acolo unde abia recent s-a obtinut avizul pentru a putea intra constructorul sa lucreze. Altfel, se poate vedea diferenta intre aceasta zona neatacata si restul lotului aflat in stadiu avansat.

Filmarea continua in diverse puncte spre Nadaselu, la final putand fi observat si viitorul nod rutier.

Conform CNADNR, stadiul fizic pe acest lot la mijlocul lunii aprilie era situat la 68,56%.

A3 Gilau (Cluj Vest) - Nadaselu

Desi este un tronson scurt de autostrada, acesta este unul destul de important pentru ca vine in continuarea Autostrazii A3 Campia Turzii - Gilau de la intersectia cu DN1, ocoleste municipiul Cluj Napoca prin partea de vest si se opreste aproape de localitatea Nadaselu intr-o intersectie cu un alt drum national, DN1F spre Zalau si Satu Mare. Practic, A3 Gilau - Nadaselu va functiona ca o centura in partea vestica a municipiului Cluj-Napoca.

Tronson Autostrada Gilau - Nadaselu (cu rosu)

Tronson Autostrada Gilau - Nadaselu (cu rosu)

Foto: Hotnews

Lugime: 8,7 km

Cost: 59 milioane euro (de la bugetul de stat)

Constructor: UMB-Tehnostrade

Termen contractual de finalizare: aprilie 2016 / Termen realist: final de 2016

Stadiul lucrarilor (aprilie): 68,56%

Stadiu financiar (aprilie 2016): 61,73%