Catalin Drula, consilier al premierului Ciolos pe domeniul infrastructurii, sustine ca a fost reclamat la DNA de catre un grup de angajati ai Companiei de Autostrazi si Drumuri (CNADNR) dupa ce acesta a postat pe contul sau de Facebook informatii despre stadiul proiectelor de pe Centura Bucuresti, inclusiv stadiul licitatiei pentru Pasajul de la Domnesti, o procedura tergiversata de cel putin 3 ani si care vizeaza unul din proiectele vitale din zona Capitalei. "Chipurile am dezvaluit informatii confidentiale despre procedura in curs, mai precis am informat publicul ca a fost semnat raportul procedurii" sustine Drula care mai spune ca, in urma plangerii la DNA, "lumea din CNADNR s-a speriat si nu (prea) mai vrea sa semneze comunicarea" castigatorului licitatiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Catalin Drula este consilier pe infrastructura al premierului Ciolos venit din zona societatii civile, unde a activat ca membru in Asociatia Pro Infrastructura, organism infiintat in jurul utilizatorilor de pe forumurile de infrastructura.

Drula a postat pe contul sau de Facebook in ultimele zile informatii legate de stadiul despre stadiul proiectelor de pe Centura Bucurestiprocedurilor licitatiei pentru executia pasajului de pe Centura de la Domnesti. In postarile sale, Drula a comunicat cu cetatenii si membrii initiativelor din zona Domnesti si Prelungirea Ghencea.

Ca urmare a informatiilor publicate, Drula sustine acum ca i s-a facut o plangere la DNA din partea unor angajati ai CNADNr care il acuza ca a dezvaluit informatii confidentiale si ca a facut presiune asupra comisiei de evaluare a licitatiei pentru urgentarea procedurilor. Reamintim, licitatia pentru stabilirea unui constructor pentur Pasajul Domnesti a fost lansata abia in martie 2015, dupa mai bine de doi ani de promisiuni electorale.

Ce a scris Catalin Drulape Facebook:

"Auzisem ca prin administratia romaneasca sportul denunturilor si plingerilor impotriva colegilor este in floare. Se regleaza astfel meciuri interne, grupuri de interese, gasti. Bineinteles, efectul asupra oamenilor onesti este de demoralizare si eventual de indepartare. Efectul asupra economiei este devastator - nu semneaza nimeni nimic, toti sunt suspiciosi, psihoza in institutii e in floare.

Se pare ca mi-a venit si mie rindul la denunt. Vina mea: am scris aici pe Facebook despre stadiul licitatiei pentru pasajul de la Domnesti, o lucrare de arta asteptata de ani de zile intr-o zona sufocata de trafic. Chipurile am dezvaluit informatii confidentiale despre procedura in curs, mai precis am informat publicul ca a fost semnat raportul procedurii. Am fost reclamat la Presedintie, la Primul Ministrul, la DNA, la Agentia de Achizitii, la gazete. Mai mult, intr-o versiune intermediara circulata pe Facebook a ¬rechizitoriului¬ eram acuzat pe deasupra si de presiuni asupra comisiei de evaluare a licitatiei, adica de urgentarea procedurilor. ¬Acuzatia¬ a fost scoasa din plingerea finala.

Cu alte cuvinte, sunt vinovat de a cere eficienta autoritatilor si de transparenta. Recunosc spasit, asa este. Imi pasa de fiecare zi pierduta pentru proiectele Romaniei. Ma doare sufletul cind aminam cu lunile si ani finalizarea autostrazilor din cauza unor hirtii. Ma gindesc la cei care mor pe DN-uri zilnic in lipsa unor drumuri moderne. Mi se pune un nod in git cind aud de inca si inca o aminare si imi dau seama ca trece vremea buna si nu se lucreaza. Si da, am cerut la telefon de atitea ori ¬n-ati putea va rog sa fie gata pina miercuri, ca e un proiect important, doua saptamini e mult, chiar conteaza!¬. Sunt vinovat de toate astea si pe deasupra mai cred si in transparenta. Cred ca oamenii au dreptul sa nu fie mintiti si sa stie ce se intimpla cu proiectele. Sa fie informati.

Imi asum toate aceste culpe si persist in activitatea mea ¬infractionala". Va informez, dragi cetateni, ca astazi ar trebui sa se faca comunicarea cistigatorului de la pasajul Domnesti. De astazi ar trebui sa curga cele 10 zile, dupa care, daca nu mai contesta nimeni procedura, ramine definitiv cistigatorul licitatiei. Am spus "ar trebui" pentru ca dupa denuntul de mai sus, lumea din CNADNR s-a speriat si nu (prea) mai vrea sa semneze comunicarea. Asta este efectul mediului toxic din institutiile noastre cu ani si ani de coruptie si clientelism.

In final, am niste vesti proaste pentru cei care au facut denuntul: nu ma las!

ps Intr-o ironie amara, grupul care a facut plingerea se numeste ¬de reforma si restructurare CNADNR¬. Aviz celor care nu cunosc meciurile si gastile din CNADNR si s-ar putea lasa inselati de o titulatura si de un fariseism bine mascat."