DN 76, intre Deva si Oradea, se afla in reabilitare inca din 2009, insa dupa mari probleme, lucrarile au fost deblocate in urma cu o luna, iar termenul de finalizare ar trebui sa fiepana la finele anului. , anunta Ministerul Transporturilor. Noul ministru, Sorin Buse, a facut o vizita pe santier si a cerut cosntructorilor seriozitate si finalizarea lucrarilor pana in luna noiembrie. Din cele sase loturi ale proiectului, pe 4 se lucreaza, pe unul este pregatita lansare alicitatiei iar pe altul, unde contractele au fost reziliate in urma cu un an, proiectul tehnic este in curs de revizuire.

DN76 Deva - Oradea, in lucruFoto: Ministerul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a facut luni o vizita de lucru pe Drumul National 76 Deva - Oradea, insotit si de Catalin Homor, directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), transmite Ministerul Transporturilor intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Lucrarile pe DN 76 au fost deblocate luna trecuta, astfel incat, in prezent, se afla in curs de executie Loturile 1, 2, 4 si 5. Lotul 1 Soimus - Brad, km 0+000 - km 30+436, are o lungime de 29 km si este realizat in proportie de 70%. Lotul 2 Brad - Ionesti, km 35+432 - km 55+425, cu o lungime de aproximativ 20 km are un stadiu de executie de 98%. Cei 33 de km ai Lotului 4 Varfurile - Stei, km 69+350 - km 102+660, sunt executati in proportie de 47%, transmit autoritatile.

La Lotul 5 Stei - Beius, km 102+660 - km 133+660, se realizeaza lucrari pe o lungime de 28 km. In acest moment, stadiul de executie este de 51%. Potrivit reprezentantilor MT, ministrul Buse a atras atentia constructorilor de pe Lotul 5 ca ritmul nu este cel dorit.

"Faceti ceea ce trebuie facut. Nu sunt probleme cu platile, asa ca nu aveti niciun motiv sa nu finalizati acest proiect la timp. Nu vreau nicio zi de intarziere peste termenul din luna noiembrie. Repet, ne alegem partenerii care demonstreaza seriozitate. Vreau angajament clar. Vreau fapte. Lucram in echipa.", a transmis Ministrul Transporturilor.

In ceea ce priveste Lotul 3 Ionesti - Varfurile, km 55+425 - km 69+350, si Lotul 6 Beius - Oradea, km 133+660 - km 184+390, contractele de executie au fost reziliate in anul 2015. Proiectul tehnic pentru Lotul 3 este in curs de actualizare, iar elaborarea Documentatiei de atribuire si lansarea Procedurii de licitatie vor avea loc pana la finalul acestui an. Pentru Lotul 6, DRDP Cluj prin Serviciul de Proiectare a inceput demersurile pentru elaborarea documentatiilor tehnice necesare demararii procedurii de achizitie publica.

"Ma bucur ca lucrarile au intrat pe fagasul normal. Nu vom diminua eforturile pentru realizarea acestui drum in intregime. Am remarcat astazi implicarea activa a constuctorilor, ceea ce poate aduce finalizarea acestui proiect in termen. Voi monitoriza constant situatia acestor lucrari constant pentru a fi sigur ca ritmul de lucru actual va fi pastrat pana la capat", a declarat Ministrul Transporturilor, Sorin Buse.

Reabilitarea DN 76 a inceput inca din 2009. Contractul a fost impartit pe mai multe loturi. Dupa mari intarzieri care au impus o monitorizare atenta din partea Companiei si reluarea discutiilor contractuale cu fiecare Antreprenor in parte, firmele constructoare s-au mobilizat si au reluat activitatea din santiere, transmite Ministerul Transporturilor.