Studiile geotehnice necesare autostrazii Sibiu - Pitesti sunt in plina desfasurare, anunta reprezentantii Companiei de Autostrazi dupa ce au facut o vizita in teren in ultimele doua zile. Pe trei din cele cinci sectiuni ale autostrazii sunt executate foraje, pe sectiunea de capat dinspre Sibiu aceasta fiind realizate in proportie de aproximativ 75%, in timp ce pe capatul dinspre Curtea de Arges forajele sunt realizate in proportie de circa 80%.

Foraje pe traseul Sibiu - PitestiFoto: CNADNR

"In perioada 24.08.2016 - 25.08.2016, reprezentantii CNADNR au efectuat o vizita in teren pentru verificarea mobilizarii prestatorului cu privire la ritmul lucrarilor de forare", anunta Compania de Autostrazi.

"Astfel, s-a constatat la fata locului ca instalatiile de foraj necesare sunt mobilizate iar prelevarea probelor de pamanturi, descrierea litologica a acestora, etichetarea, impachetarea si transportul lor de pe amplasamentele forajelor catre laboratoarele de analiza se fac respectandu-se prevederile standardelor si a normativelor in vigoare", potrivit unui comunicat al institutiei.

Sectiunea 1 Sibiu - Boita

Investigatiile geotehnice in teren sunt realizate in proportie de aproximativ 75 %.

Sectiunea 5 Curtea de Arges - Pitesti

Investigatiile geotehnice in teren sunt realizate in proportie de aproximativ 80%.

Sectiunea 4 Valeni - Curte de Arges

Investigatiile geotehnice in teren sunt realizate in proportie de aproximativ 35 %.

Precizam ca Studiul Geotehnic Preliminar pentru Sectiunea 1 si Sectiunea 5 a fost predat in data de 12.08.2016, acesta fiind, la momentual actual, in analiza CNADNR.

In ceea ce priveste Sectiunile 2 si 3, CNADNR a transmis HotNews.ro ca acestea inca nu au un traseu definitivat.

"Pentru Sectiunea 2 Boita-Racovita si Sectiunea 3 Racovita-Valeni nu a fost inca aprobat traseul final al autostrazii. Traseul va putea fi avizat dupa finalizarea Raportului de Analiza Multicriteriala etapa 2, Raport care a fost revizuit de catre Proiectant si este in analiza la CNADNR si Jaspers", se arata in raspunsul institutiei.

Despre proiectul autostrazii Pitesti - Sibiu, detalii in sectiunea Monitorizari - Proiecte de Infrastructura: