​Ministerul Transporturilor anunta ca va debloca proiectul autostrazii Pitesti - Craiova, suspendata intr-o concesiune fara succes inca de pe vremea lui Dan Sova la minister, prin scoaterea la licitatie in luna noiembrie a Studiului de Fezabilitate si ca vor incepe lucrarile initial la variantele Slatina si Bals, ultima urmand a fi realizata chiar de catre Compania de Drumuri (CNADNR) in regie proprie.

Autostrada Pitesti - Craiova si centurile Slatina si BalsFoto: Hotnews

Anuntul a fost facut de catre Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, intr-o intalnire la Ford Craiova cu reprezentantii companiei si mai multi oficiali din Guvern.

"Ministerul Transporturilor grabeste proiectele de infrastrctura in zona de sud-vest a Romaniei pentru asigurarea suportului necesar dezvoltarii economice a Romaniei", a declarat Ministrul Transporturilor, la evenimentul organizat de Ford la Craiova, anunta MT pe pagina sa de facebook.

Pentru Autostrada Pitesti - Craiova, suspendata intr-o procedura de concesiune lansata inca de pe vremea lui Dan Sova, Ministerul Transporturilor anunta ca in luna noiembrie va fi lansata o procedura pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate.

Dincolo de autostrada, autritatile de la Transporturi anunta ca vor sa abordeze prioritar rezolvarea a doua puncte de blocaj pe traseu prin realizarea de variante ocolitoare pentru Bals si Slatina.

Astfel, potrivit MT, centura ocolitoare a Municipiului Bals va fi facuta in regie proprie de catre CNADNR, iar pana la inceperea lucrarilor va fi introdus un sistem de semaforizare inteligenta pentru fluidizarea traficului.

Varianta de Ocolire Slatina va avea licitatia pentru lucrari lansata in maxim doua luni, anunta Ministerul Transporturilor.

Promisiunile Ministerului Transporturilor pentru autostrada Pitesti-Craiova si centurile Bals si Slatina: