Pentru sectiunea de pe Lotul 2 al autostrazii A1 Lugoj - Deva, acolo unde trebuie construite separat o serie de tunele pentru ca autostrada sa nu afecteze fauna din zona, licitatia de executie va fi demarata pana la finalul anului, a declarat miercuri Catalin Homor, seful Companiei de Autostrazi (CNADNR). Noul termen inaintat vine dupa ce in urma cu o luna Homor declara ca licitatia va fi lansata in luna octombrie.

Ecoduct pe autostrada A1 Lugoj - DevaFoto: CNADNR

Directorul CNADNR, Catalin Homor, a facut miercuri o vizita de lucru pe santierul Autostrazii Lugoj - Deva.

"Am vrut sa vad loturile 2, 3 si 4 de pe tronsonul de autostrada Lugoj - Deva. In mod special, m-am oprit la "pasajele verzi" (ecoducte) ca sa vad cum merg lucrarile. Anul acesta am reusit sa obtinem aurorizatiile de construire si, acum, pasajele sunt construite in proportie de aproximativ 70%. Asa dupa cum ne-am propus, anul viitor in luna iunie, ar trebui sa fie finalizate. Conform ritmului de lucru asumat de catre antreprenori, cele trei loturi vor putea fi puse in circulatie treptat, astfel incat la sfarsitul anului viitor sa se circule pe intreg tronsonul autostrazii Lugoj - Deva. In ceea ce priveste sectiunea cu tunele de pe lotul 2, pana la finele acestui an va fi demarata procedura de achizitie publica", a declarat Homor.

Cu toate acestea, nu este primul termen inaintat de catre directorul CNADNR. In urma cu o luna, intr-un interviu pentru HotNews.ro, Catalin Homor declara ca pana licitatia ar putea fi lansata chiar si in luna octombrie. "Cu o marja de rezerva as putea spune ca in luna noiembrie cel tarziu va fi scos la licitatie", a spus Homor.

Licitatia pentru bucata din A1 cu tuneluri este una din cele mai asteptate si promise din ultimul an si jumatate. Abia in februarie anul acesta CNADNR a decis asupra carui proiect sa fie realizat. Astfel, pe Lotul 2 al autostrazii A1 Lugoj - Deva vor fi construite doua tuneluri mai lungi, nu trei cum era planificat pana atunci. Aici detalii.

Stadiul lucrarilor pe fiecare lot din A1 Lugoj - Deva:

> Proiectare si executie autostrada Lugoj - Deva Lot 2, km 27+620 - km 56+220, in lungime de 28,600 km

Antreprenorul lucrarii este Asocierea SALINI IMPREGILO SpA si S.E.C.O.L. - Societa Edile Construzioni e Lavori - S.A - SECOL Societa Edile Construzioni Opere e Lavori S.P.A., stadiul fizic fiind de 49.69%.

> Proiectare si executie autostrada Lugoj - Deva Lot 3, km 56+220 - km 77+361, in lungime de 21,141 km

Antreprenorul lucrarii este Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. - COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A. - Arcadis Eurometudes S.A., stadiul fizic fiind de 63.68%.

> Proiectare si executie autostrada Lugoj - Deva Lot 4, km 77+361 - km 99+500, in lungime de 22,139 km

Antreprenorul lucrarii este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. - S.C. SPEDITION UMB S.R.L., stadiul fizic fiind de 48,13%.