Extinderea Magistralei 4 de metrou in zona de nord a Bucurestiului cu inca doua statii, si anume Laminorului si Straulesti, cu tunelele de legatura aferente, galerie de legatura, un terminal intermodal, un park&ride si un depou, avand o lungime totala de 2.1 km, ar urma sa fie partial finalizata inca din luna decembrie. Asociatia Pro Infrastructura (API) a realizat o filmare cu drona a lucrarilor de la suprafata celor doua statii si cu parcarea supraterana a terminalului multimodal aflat in constructie langa Straulesti.

Depoul StraulestiFoto: Captura YouTube

Potrivit Metrorex, Magistrala 4 ar urma sa fie gata in decembrie, soseaua rutiera de la suprafata in perioada urmatoare, iar parcarea de la depoul Straulesti abia anul viitor.

Noul tronson va avea 1,9 kilometri si va face legatura dintre statia Straulesti si statia Parc Bazilescu. Statia Straulesti va fi prima iluminata natural, cu ajutorul unor deschideri facute in tavan.

Lucrarea de extindere cu doua statii si construirea nodului intermodal pe Magistrala 4 are un cost estimat la circa 250 de milioane de euro si va fi gata cu o intarziere de un an si jumatate fata de termenul de finalizare stabilit initial.

Valoare totala reactualizata proiectului conform deviz general este de 1.115 mil. lei / 252.4 mil. Euro;

Proiectul este finantat de la bugetul de stat si din fondurile structurale prin cadrul POS-T si POIM dupa cum urmeaza:

- Componenta 1 - 2 statii de metrou si tunelele de legatura; finantat in cadrul POS-T si POIM;

- Componenta 2 - Depou, terminal intermodal si galeria de legatura; finantat de la bugetul de stat.

Contract semnat cu asocierea Astaldi S.p.A., Somet S.A, Tiab S.A. si UTI GRUP

- Executia lucrarilor de constructii tunel, galerie, statii, depou, terminal intermodal, calea de rulare si instalatiile aferente in vederea punerii in functiune;

- Valoare contract 890.559.616,37 lei, T.V.A. inclus

- Finalizare: Decembrie 2016.

Planurile depoului si a terminalului multimodal Straulesti: