Catalin Homor, directorul Companiei de Drumuri, a discutat online cu cititorii HotNews.ro: "Am renuntat la proiectul unui drum national pe Valea Doftanei ca alternativa la DN1 in Valea Prahovei. Ne concentram pe realizarea proiectului autostrazii Comarnic - Brasov"

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Duminică, 6 noiembrie 2016, 20:06 Monitorizari | Proiecte Infrastructura >> Articole


Catalin Homor in studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews
Compania de Drumuri se concetreaza pe realizarea proiectului autostrazii Comarnic-Brasov, varianta unui drum national pe Valea Doftanei ca alternativa la DN1 nemaifiind in atentia Companiei, a declarat Catalin Homor, directorul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) care a discutat online cu cititorii HotNews.ro. Homor a raspuns mai multr intrebari referitoare la Centura Bucuresti, problemele pe santierele in executie precum Lugoj - Deva, Sebes-Turda sau C. Turzii - Targu Mures si a dat detalii despre ce licitatii de proiecte vor urma sa fie lansate. Vezi raspunsurile in sectiunea de comentarii a articolului.

 • Intalnirea onine s-a incheiat.
---
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7766 vizualizari

 • Centura si Tunele Lugoj Deva (Duminică, 6 noiembrie 2016, 20:28)

  tamflo [utilizator]

  1. Sectorul DN2-A2 din Centura Bucuresti. Reziliat din februarie 2015. Ce se intampla cu el?

  2. Exista o declaratie/promisiune ca in luna noiembrie se va scoate la licitatie tunele de pe Lugoj Deva. In ce stadiu sunteti cu pregatirea licitatie, aveti proiectul tehnic predat si aprobat de companie? Daca nu, in ce data estimati predarea proiectului?
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:12)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui tamflo

   1. Astazi ajunge in Companie proiectul tehnic de la proiectant. Pana la sfarsitul lunii noiembrie urmeaza sa fie transmisa catre ANAP documentatia de atribuire in vederea validarii. In functie de cat de repede se valideaza documentatia, procedura va fi in SEAP.

   2. Proiectul tehnic pentru tunele a fost predat in Companie in luna august. A fost verificat si analizat in urma carora au rezultat o serie de pobservatii, printre care: detalierea studiului geotehnic prin completarea de foraje geo de mare adancime, de pana la 80 m. In momentul de fata se realizeaza aceste foraje si proiectantul/constructorul s-a angajat ca va preda refacut proiectul tehnic. In aceste conditii, putem lansa procedura de achizitie publica pana la sfarsitul lunii decembrie.
 • pod Braila + A7 (Duminică, 6 noiembrie 2016, 20:35)

  octavian.m [utilizator]

  Reiau 2 intrebari pe care vi le-am adresat la precedenta intalnire cu cititorii Hotnews:

  1. Cand va fi lansata licitatia pentru proiectarea podului de la Braila? ati declarat ca in octombrie a.c., dar pana acum nu s-a intamplat. Care e stadiul documentatiei?

  2. Drumul de mare viteza Ploiesti-Pascani va fi autostrada (A7) sau drum expres (DX7)? ce s-a decis? am observat ca se vorbeste tot mai mult de drum expres. Ati abandonat ideea de autostrada Ploiesti-Pascani?
  • Raspuns 2 (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:15)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui octavian.m

   2. In momentul de fata avem documentatiile de atribuire pentru cele patru loturi de la Ploiesti la Pascani, sunt la ANAP. Proiectantul care se va ocupa de elaborarea documentatiilor tehnice are, printre altele, si obligatia de a face un studiu de optiuni intre variantele drum expres sau autostrada. In functie de rezultate se va lua o decizie finala.
  • r1 (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:26)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui octavian.m

   A fost aprobat SF-ul in Companie cu o serie de observatii care in momentul de fata sunt in faza de implementare, urmand ca pana la finalul anului sa fie transmisa la ANAP pentru procedura de achizitie publica pentru Proiect Tehnic si Autorizatie de Construire.
 • Varianta DN1 pe Valea Doftanei (Duminică, 6 noiembrie 2016, 20:45)

  MihaiNicolescu1 [anonim]

  Buna ziua,

  Puteti sa ne spuneti in ce stadiu este proiectul de varianta la DN1 pe Valea Doftanei?

  Este in plan un tunel la pasul Predelus astfel incat chiar sa fie o varianta mai rapida decat pe Valea Prahovei si sa fie utilizat? Conform standardelor de cost nu ar fi mai mult de 30-50mil euro tunelul avand in jur de 1km.

  Multumesc
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:16)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui MihaiNicolescu1

   Raspuns scurt: Ne concentram pe realizarea proiectului autostrazii Comarnic - Brasov.
 • Lilieci (Duminică, 6 noiembrie 2016, 21:51)

  Boham [utilizator]

  De ce in Romania dureaza cativa ani mutarea unor lilieci?
 • Avize (Duminică, 6 noiembrie 2016, 22:19)

  AdrianLuca [utilizator]

  1. De ce trebuie sa asteptam 6-9 luni dupa un aviz pentru faza PUZ de la CNADNR ?
  2. Asa se sprijina investitiile in Romania ? Asteptam ENORM dupa un aviz ?

  Adrian Luca.
 • Situatie (Duminică, 6 noiembrie 2016, 22:20)

  Tudorel65 [utilizator]

  Domnule director CNANDR,

  De 2016 ani, pe soseaua principala care mai e si drum national (DN5A). In satul Mironesti, pe str. Principala, com. Gostinari jud. Giurgiu nu s-a turnat o lopata de asfalt. Oare cat trebuie sa mai asteptam, ca acest nenorocit de drum national, sa fie asfaltat la standardele drumurilor europene, la 35 km de capitala europeana? Mai trebuie sa asteptam inca 2016 ani ca acest drum sa fie adus la standarde europene?
  As dorii si eu un raspuns!
 • Tunele (Duminică, 6 noiembrie 2016, 22:27)

  Caligula [utilizator]

  Intrebari:
  1. De ce eco-tunelele de pe Lugoj-Deva sunt atat de lungi? Solutiile dovedit efective in SUA si Canada (wiki: wildlife crossing) nu depasesc 15-20m lungime si unele sunt facute din materiale prefabricate.
  2. Care e capabilitatea prevazuta aproximativa a companiei de a constructie de autostrazi in km/an?
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:21)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui Caligula

   1. Prin acordul de mediu au fost impuse realizarea unor tunele pentru a strabate respectivele dealuri, pentru a nu perturba culoarele de migratie ale carnivorelor mari. Solutii precum cele din SUA si Canada sunt aplicate pe alte loturi ale proiectului Lugoj 0 Deva (L3 si L4)
 • LD4 (Duminică, 6 noiembrie 2016, 22:33)

  dorum [utilizator]

  Care este calendarul reluarii lucrarilor pe LD4 pe portiunile fara AC?
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:23)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui dorum

   Imediat dupa obtinerea autorizatiei de construire, termenul estimat: la sfarsitul lunii noiembrie.
 • Sens giratoriu Tunari (Duminică, 6 noiembrie 2016, 22:55)

  Iulian72 [utilizator]

  Domnule Homor,

  La inceputul anului ati spus ca sensul giratoriu de pe Centura Bucuresti, din dreptul localitatii Tunari, va fi gata pana la sfarsitul acestui an. Pana la aceasta data nu exista nici un semn de viata in zona. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:

  1) Cum de puteti sa ne mai promiteti realizarea de autostrazi, tuneluri, drumuri expres etc. cand nu ati fost in stare, intr-un an de zile, sa realizati un sens giratoriu? UN SENS GI-RA-TO-RI-U !!!!! Nu un tunel, nu un pasaj (Doamne fereste, alea probabil ca iau cel putin cate un deceniu...) ci un amarat de sens giratoriu...

  2) Va rog sa ne spuneti, cu nume si prenume, cine a realizat proiectul intersectiilor de la Stefanesti si Tunari (VIRAJ LA STANGA PE CENTURA!!!). Persoanele respective mai lucreaza in Ministerul Transporturilor? Eu le-as acuza de neglijenta criminala sau ucidere din culpa, avand in vedere cati oameni au murit in pseudo-intersectiile pe care le-au conceput...
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:25)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui Iulian72

   1. In momentul de fata a fost realizat un giratoriu cu caracter provizoriu, benefic pt participantii la trafic de a se obisnui cu noua intersectie. De nenumarate ori cand se schimba tipul intersectie in giratie sunt contorizate nenumarate accidente. Fiind acele bidoane umplute cu nisip, autovehiculele nu sunt avariate si se poate reface usor giratoriul. Documentatia de atribuire a lucrarilor se afla in SEAP si estimam ca la inceputul sezonului de lucru 2017, si anume luna martie, sa fie demarate lucrariel cu termen de executie 2 luni.
 • A3 - doua autostrazi? (Duminică, 6 noiembrie 2016, 23:24)

  mbasa [utilizator]

  Acum ca avem Master Plan e clar programul constructiei de autostrazi.
  Deoarece proiectul autostrazii Bechtel a picat si, conform Master Planului, nu mai putem avea o autostrada continua de la Bors la Bucuresti, ne raman doua segmente distincte de autostrada in doua zone diferite a tarii.
  Acest lucru inevitabil duce la confuzii (mentii planuri vechi, desfiintate, peste planuri noi, complet diferite).

  Aveti in vedere rebotezarea (redenumirea) vechii autostrazi Bechtel?

  Exemplificare:
  Cumva, sa ramana A3 in sud, langa Bucuresti, iar in Ardeal sa fie A12 (1+2=3), sau pur si simplu sa fie A8, ca o continuare a autostrazii Iasi-TgMures, autostrada Est-Vest ??
 • Centura brasov (Duminică, 6 noiembrie 2016, 23:29)

  costin_petrescu [utilizator]

  Domnule Homor, cum e posibil sa tineti inchis sectorul nou care lipsea din centura Brasovului desi e gata de 2 saptamani? D-vs aveti idee ce cosmar e traficul din Braosv de ce tratati astfel Brasovul? La Oradea si la dn76 mergeti in fiecare saptamana in vizita!!! Brasov are nevoie de centura! Va rog sa dati o data precisa (nu de genu 'in curand") la care se da drumul traficului!
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:28)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui costin_petrescu

   Tronsonul nu este 100% finalizat. Urmeaza a se realiza auditul de siguranta rutiera, obligatie impusa de lege a se realiza inainte de receptia la terminarea lucrarilor. In cursul aceste saptamani este convocata Comisia pentru pre-receptie si estimam ca pe data de 18 noiembrie sa fie deschis traficul.
 • Tunele Lugoj - Deva si centura Bucuresti (Duminică, 6 noiembrie 2016, 23:29)

  VoPetru [utilizator]

  1. Pe ce baza ar putea scoate CNAIR la licitatie proiectul tehnic pentru tunelele de pe Lugoj-Deva, atata timp cat inca nu s-a semnat actul aditional prin care sa se poata plati constructorului PT-ul? Cand se va semna acest act aditional?

  2. Ati anuntat public ca in aceasta toamna veti scoate la licitatie tronsonul A1-DN5 din Centura Bucuresti, pentru dublare la doua benzi pe sens si intersectii denivelate. Ne puteti spune daca varianta care va fi scoasa la licitatie este cea cu drumuri colectoare si noduri pe 3 nivele? Aveti toate avizele si acordurile necesare (spre exemplu PUZ)?
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:31)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui VoPetru

   2. Pana la sfarsitul lunii noiembrie va fi scos la licitatie A1-DN5, proiectare si executie, fara drumuri colectoare si cu intersectii denivelate. Drumurile colectoare vor fi realizate in o a doua etapa.
 • Zona sud a capitalei dn4 (Luni, 7 noiembrie 2016, 4:45)

  Adinicpopa [utilizator]

  1-centura de sud este un coșmar, mai ales in zona dn 4, daca nu este găsită o soluție pana in acest moment a lărgirii centurii asa cum a fost realizată in zona de nord, de ce nu se executa pasajul peste dncb-dn4? In ultimele zile au trecut mai multe transporturi agabaritice (directia port Oltenita) care au îngreunat traficul si asa sufocat, deci este o intersecție de importantă naționala.
  2- pe acest dn 4 acum orașul Popesti leordeni se termina la careva sute de metri dupa centura, dar intravilanul acestui oraș pe partea dreapta (sens buc-Oltenita) se afla mai multe construcții (industriale plus un cartier rezidențial ) cu adresa de Popesti, sos. Olteniței 410 ultima. De ce nu se muta indicatorul dupa aceasta locație, sau de ce durează atat de mult , daca au fost solicitările făcute de primăria Popesti. De ce aveți viteza melcului la aprobare in general. Mulțumesc
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:32)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adinicpopa

   In momentul de fata a fost semnat un contract intre BEI si un proiectant de talie internationala pentru realizarea unui studiu de traseu pentru A2-DN5 cu termen de realizare aprilie 2017. In functie de rezultatele acestei analize vom lua decizii in consecinte.
 • Desemnarea castigatorilor (Luni, 7 noiembrie 2016, 6:12)

  George M. [utilizator]

  De ce dureaza atat de mult (s-a intamplat sa dureze si 9 luni) desemnarea castigatorilor dupa depunerea ofertelor pt diverse lucrari? De ce nu se introduce termenul de "black listing" in legislatie pentru companiile care au executat necorespunzator lucrari?
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:33)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui George M.

   Pentru constructorii care nu si-au respectat obligatiile contractuale se realizeaza un certificat constatator negativ urmand a fi trecuti intr-o lista neagra.
 • Finalizare A1 (Luni, 7 noiembrie 2016, 6:22)

  atedeus [anonim]

  Bună ziua!
  Când estimați că se va putea circula pe autostradă de la Nădlac și până la Sibiu?
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:34)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui atedeus

   La sfarsitul anului 2017, exclusiv zona de tunele de pe Lugoj-Deva Lot 2.
 • DNCB (Luni, 7 noiembrie 2016, 6:42)

  e-Miron [utilizator]

  Facem ceva cu centura de sud a Bucureștiului? Că dacă chiar iese fantezia cu trenurile Progresu - Gara de Nord, centura e terminată în toate punctele fără pasaje.... Nu ca n-ar fi deja un dezastru interplanetar.
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:34)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui e-Miron

   Pentru A1-DN5 documentatia va fi transmis la ANAP la finalul lunii noiembrie.
 • Pasarela sau sens giratoriu com Berceni (Luni, 7 noiembrie 2016, 8:22)

  mondo1980 [utilizator]

  Buna ziua

  As dori sa stiu in ce stadiu se mai afla proiectul unei pasarele sau sens giratoriu suspendat la intersectia comuna Berceni-centura SUD. Va invit in fiecare dimineata 7.00-9.00 si seara 17.00-20.00 sa vedeti cum se circula. Nu este normal asa ceva. Degeaba va laudati ca mariti la 2 benzi centura SUD daca nu rezolvati problema intersectiilor cu comunele invecinate Bucurestiului: com Berceni, Popesti etc.

  O zi buna
  • |Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:36)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui mondo1980

   Tot sectorul DN5-A2 va fi realizat unitar cu rezolvarea tuturor intersectiilor de pe traseu.
 • Comuna Berceni, Ilfov (Luni, 7 noiembrie 2016, 8:42)

  Alexaroxy [utilizator]

  Buna ziua,

  Situația traficului din comuna Berceni, Ilfov banuiesc ca va este foarte cunoscuta. Cand aveți de gând sa faceti ceva? Nu este normal sa parcurgi 5 km in 30 min, si asta in fiecare dimineața. Copiii noștri sunt crescuți pe drumuri in condițiile astea. Situația este creată mai ales de aglomerația de la intersecția cu Drumul Fermei, Popesti. Si noi plătim taxe, si noi avem dreptul la niște condiții civilizate, nu suntem la capătul lumii.
 • Ce se întâmplă la Dvs. în casă? (Luni, 7 noiembrie 2016, 9:01)

  Wasile [utilizator]

  1. Câți angajați ai CNAIR sunt redundanți? Redundant = nu face treabă, vrea șpagă pentru a face treabă, este incompetent, este părtinitor, etc.
  2. Cum veți face să creșteți productivitatea CNAIR?
 • ineficienta (Luni, 7 noiembrie 2016, 9:32)

  CocoMuc1 [anonim]

  1. Avand in vedere termenele asumate public pe diverse proiecte si ulterior depasite, cand va veti da demisia?

  2. CNAIR/CNADNR este inca ineficienta, dovada sunt proiectele intarziate. Ce masuri concrete a-ti luat pentru profesionalizarea institutiei?

  Exista inca foarte mult personal TESA/SEFI!
 • Pasajul Domnesti (Luni, 7 noiembrie 2016, 9:45)

  Hans Metter [utilizator]

  1. De ce este blocata licitatia?
  2. Anticipez raspunsul dv referitor la respectarea legislatiei (cu toate contestatiile posibile), dar totusi cand se va circula pe acest pasaj?
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:38)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui Hans Metter

   Licitatia nu este blocata. Urmeaza ca in cursul acestei saptamani sa finalizam etapa de re-evaluare in urma careia vom re-transmite comunicarile catre toti ofertantii.
 • Restructurare personal CNAIR (Luni, 7 noiembrie 2016, 10:07)

  Anonimul1 [utilizator]

  1. Anul acesta CNAIR a lansat foarte putine licitatii de lucrari, dar si de studii de fezabilitate sau proiectare. In plus, contractele scoase in anii anteriori la licitatii au avut foarte multe probleme in implementare care au plecat si de la modul cum s-au facut procedurile de achizitie publica (cerinte de calificare, factori de evaluare, caiete de sarcini etc). Aceiasi oameni care se ocupa de ani de zile de licitatii sunt tinuti in functii. Ce masuri ati luat pentru imbunatatirea activitatii directiei de achizitii publice? De ce nu aduceti resurse umane mai de calitate in companie?
  2. Exista unele UIP-uri (Unitati de Implementare a Proiectelor) din cadrul CNAIR care au contraperformante evidente. Lucrair si lictiatii simple (cum ar fi celebrele pasaje de la Arad) sunt ramase nefinalizate de o lunga perioada de timp si lucrarile ramase acolo se deterioreaza,. O buna parte a acestor contraperformante se datoreaza unei prezente constante pe Facebook in timpul orelor de servicii. Are CNAIR intentia sa comaseza/desfiinteze/schimbe conducerea acestor UIP-uri
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:42)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui Anonimul1

   1. Au fost lansate toate licitatiile pentru lucrari unde proiectele au fost pregatite si au fost mature pentru contractare. Ne confruntam cu un vid in ceea ce priveste pregatirea proiectelor si acesta este motivul pentru care nu putem scoate la licitatie mai multe lucrari. De aceea am dedicat foarte mult timp pentru a scoate la licitatie toate proiectele prevazute in MasterPlan in perioada de implementare 2014-2020. Aici putem aminti: Tg Neamt - Iasi - Ungheni, Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Pascani, Craiova-Pitesti, Mihaiesti-Suplacu de Barcau, Comarnic - Brasov, Ditrau - Tg. Neamt si multe alte variante ocolitoare, Transfagarasan, legatura A3 cu aeroportul Henri Coanda, etc.
 • Sens giratoriu comuna Berceni (Luni, 7 noiembrie 2016, 10:15)

  mondo1980 [utilizator]

  Buna ziua

  Anul trecut in Masterplan se vorbea se realizarea unui sens giratoriu suspendat intre comuna Berceni si soseaua de centura sud pentru a intra si a iesi din Bucuresti. Astazi in orele de varf când se pleaca la servici si când se intorc de la servici se formeaza cozi de km pentru a intra in Bucuresti sau a iesi din Bucuresti.

  Va rog un raspuns.
 • Autostrada Craiova-Pitesti (Luni, 7 noiembrie 2016, 10:31)

  radu24cv1270818786377 [utilizator]

  Buna ziua
  Dl ministru Sorin Buse a anuntat in septembrie relansarea licitatiei pentru autostrada Craiova-Pitesti. As dori sa stiu in ce stadiu se afla proiectul. Foarte importanta si centura ocolitoare a Balsului, ne puteti spune ceva si despre aceasta?
  Va multumesc
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:45)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui radu24cv1270818786377

   Craiova-Pitesti va fi transmis la ANAP cel tarziu pe 15 noiembrie. In cadrul acestui proiect vor fi prezentate distinct VO Bals si VO Slatina cu termene de predare a documentatiei tehnice mai rapide pentru a putea demara constructia acestora inainte de finalizarea documentatiei intregului tronson.
 • Noul si vechiul covor asfaltic (Luni, 7 noiembrie 2016, 11:18)

  Martinezu [utilizator]

  Pana in urma cu 15-20 de ani, reabilitarea/refacerea covorului de asfalt pe marile sosele se facea intinzindu-se criblura peste un strat de bitum. In 2-3 luni noul strat se aseza definitiv si dura 10-15 ani pe putin. Vezi cazul soselei Bucuresti -Alexandria pe portiunea cu 4 benzi.
  A rezistat pana azi. Acum se degradeaza dar nimeni nu intervine.
  Procedura asta nu am mai intalnit-o de ani. A fost scoasa din uz si probabil inlocuta cu alta care sa asigure teren de lucru cel putin anual.
  Cu alte cuvinte, in loc sa se faca ieftin si bine , durabil, se face scump si extrem de prost. De aceea vedem portiuni noi de sosele, care se degradeaza pana la darea lor in folosinta. ( spre exemplu centura de sud a capitalei). De ce? Exista explicatie?
 • CB Nord (Luni, 7 noiembrie 2016, 11:27)

  dgf [utilizator]

  Repet cele 2 intrebari pe care vi le-am pus si data trecuta:
  1. Intersectia dintre CB si DN1 este de cosmar pentru cei care vin dinspre A1. Dimineata se formeaza cozi de 20-30 minute pentru a patrunde pe DN1. Aveti vreun plan de rezolvare a acestei situatii ?
  2. Se va mai construi pasajul CB la intersectia cu DN1A Mogosoaia, si in caz afirmativ cand veti incepe aceasta lucrare <

  In ultimul timp v-ati lansat in previziuni neadevarate referitoare la termenii de executie de autostrazi, SF, etc. Nu sunteti femeia de serviciu de la CNAIR care poate sa-si dea cu parerea ci o persoana publica care mintiti contribuabili. Sper sa avem demisia dvs. de onoare cat mai curand posibil.
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:49)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui dgf

   1. Este in studiu soluctionarea acestei probleme.

   2. Pentru Pasajul de la Mogosoaia s-a semnat contractul pentru proiectare. In momentul cand va fi realizat proiectul, acesta va fi scos la licitatie.
 • Autostrada Sebes-Turda si Tg Mures-Bors (Luni, 7 noiembrie 2016, 11:51)

  Mdv [utilizator]

  Buna ziua,
  1. Cum planuiti sa recuperati intarzierile masive pentru trosnsoanele autostrazii Sebes-Turda? Desi exista sperante pentru anul 2017 pentru tronsoanele 3 si 4, celelalte marcheaza intarzieri masive. Situatia nu mai poate continua astfel.
  2. Care este situatia concreta pe sectiunile Campia Turzii-Tg Mures (3 tronsoane pe care nu prea se lucreaza nimic, dupa mai bine de 1 an de la ordinul de incepere, si 1 tronson fara constructor) si Cluj - Bors (acolo sunt tronsoane in lucru, dar componenta Mihaiesti - Suplacu de Barcau este in aer).
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:54)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mdv

   1. Pe Sebes-Turda s-a lucrat foarte mult fara autorizatie de construire, fapt ce este pedepsit de codul penal. S-au depus eforturi sustinute, iar in iunie-iulie s-au obtinut autorizatiile pe toate cele 4 loturi. Motiv pentru care au fost acumulate intarzieri. In momentul de fata pe lotul 3 si lotul 4 exista mobilizare destul de buna si lucrarile evolueaza bine. Pe loturile 1 si 2 din punct de vedere tehnic lucrarile pot fi finalizate pana la finele lui 2017 cu o mobilizare adecvata din partea constructorilor.
   2. Pe Lotul Ogra-Ungheni inregistram o mobilizare buna a constructorului si estimam ca la finele anului viitor lucrarile sa fie finalizate. Pe loturile cuprinse intre C. Turzii si Ogra procesul de proiectare este in curs urmand ca la inceputul anului viitor sa inceapa efectiv lucrarile de constructie.
 • Pasajul Domnesti si 4 benzi Prelungirea Ghencea (Luni, 7 noiembrie 2016, 11:53)

  Petuica [utilizator]

  Buna ziua Domnule director ,
  legat de acest subiect -Pasajul Domnesti & largirea PG - cred ca toata lumea este bulversata de involutia lucrurilor astfel, daca acum cativa ani titlurile erau de tipul " CONSTRUCTIA PASAJULUI DOMNESTI INTRA IN LINIE DREAPTA" dupa 5 ani de ping-pong cu atribuirea contractului de constructie pe baza de licitatie si paralicitatie din terenul CNADR in curtea Justitiei care mai degraba face jocul firmelor de constructie abonate la aceasta degringolada, ce de fapt nici pe departe nu vor sa castige un astfel de contract ci mai degraba vor sa beneficieze pe usa din dos de foloase din partea celor cu interese meschine . "Lacunele" legislative in domeniul licitatiilor, de care v-am tot auzit vorbind si care lasa loc unor astfel de situatii si care dau ocazia unor scuze ca "NOI DOAR APLICAM LEGEA" ar fi putut fi sanctionate chiar de dumneavoastra personal , insa probabil multitudinea de proiecte demarate concomitent nu va permite sa incercati sa interveniti prin parghiile pe care le detineti astfel ca acest joc sa fie unul fair-play si nu o bataie de joc la adresa atator semeni ce mai degraba ar porni pe loc o revolutie la cea mai mica scanteie decat sa mai aiba vreo farama de rabdare la GOGOSILE servite cu atat nesat.
  Eu va doresc succes la finalizarea tuturor proiectelor asumate si nu uitati de cei ce impart tot acest timp irosit in secunde in momentele in care stau blocati in masini si-si murmura nemultumirea ...negasind o alta explicatie decat prin sintagma ASTA E ROMANIA.
 • Centura Bucuresti (Luni, 7 noiembrie 2016, 12:26)

  VladNicolae1 [anonim]

  Intrebarile se refera la Centura Bucuresti
  1.Cand se vor monta separatoare intre cele doua sensuri de mers pe intreaga portiune largita la 2 benzi pe sens?
  2. Cand se va putea largi la 2 benzi breteaua de acces catre Centura Bucuresti pe sensul de iesire din Bucuresti?
 • 3 probleme pe Bucuresti Vest (Luni, 7 noiembrie 2016, 12:27)

  Hans Metter [utilizator]

  1. pe CB sectorul A1-Chitila cand se va circula? Merge foarte greu si suntem blocati in vest de ani de zile. speram sa se termine mia repede cosmarul asta

  2. Pasaj Domnesti ?

  3. Centura Sud?
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:56)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui Hans Metter

   1. Din punct de vedere tehnic se poate reda circulatiei pe 4 benzi pe sens pe sectorul A-DN7 pana la finalul acestui an. Sper ca constructorul sa prezinte in teren o mobilizare adecvata astfel incat deschiderea sa se concretizeze.
 • Lucrari in regie proprie (Luni, 7 noiembrie 2016, 12:35)

  12_utilizator [utilizator]

  In ultima vreme executia lucacrilor in regie proprie ne este prezentata ca o solutie la toate problemele de infrastructura din aceasta tara (DN76, centura Suceava, Centura Blas, etc). Aveti amabilitatea sa detaliati cum se va intampla acest lucru? O sa faceti lucrarile mai rapid? Procedurile de licitatie sunt in mana D-voastra si intarzie din incompetenta D-voasta. Evident ca daca nu mai sunt licitatii s-ar putea ca intreaga procedura sa dureze mai putin, dar cum spune un principiu de drept "nimeni nu se poate prevala de propria turpidutine" in actiunile sale. Pe acelasi principiu am putea renunta si la alegeri....Poate lucrarile executate de D-voastra vor fi mai ieftine decat cele licitate astazi, lucru de care ma indoiesc. CNADNR executa lucrari in anii 90 si s-a renuntat din cauza preturile prohibitive si duratelor fara sfarsit. Ce spune Consiliul Concurentei despre initiativa CNAIR, Cum s-au suportat pe costuri in 2016 utilajele achizitionate si care n-au functioant nicio ora? Unde considerati ca o sa gasiti personal calificat si competent pentru aceste lucrari?
  Va multumesc pentru raspunsuri.
 • Autostrada Iași-Târgu-Mureș (Luni, 7 noiembrie 2016, 12:42)

  Gheonoaia [utilizator]

  Bună ziua,

  Autostrada Iași-Târgu-Mureș reprezintă o prioritate în cadrul proiectelor de infrastructură la nivel național?

  Dacă da, ce soluții există pentru a urgenta demararea efectivă a lucrărilor?

  Autostrada respectivă este vitală pentru o dezvoltare economică echilibrată între regiunile țării.

  Mulțumesc.
  • Raspuns (Luni, 7 noiembrie 2016, 15:01)

   Catalin Homor [hotnews.ro] i-a raspuns lui Gheonoaia

   Autostrada Iasi - Tg Mures este impartita in doua sectoare. Tg Neamt - Iasi - Ungheni, proiect prevazut in perioada de implementare 2014-2020 pentru care CNAIR deja a transmis la ANAP documentatia de atribuire pentru realizarea SF+ProiectTehnic+Autorizatie de construire. Tg Mures-Tg Neamt este si el impartit in doua. Tg Mures-Ditrau pentru care exista contract semnat pentru realizarea SF-ului, contract ce a fost desuspendat de putin timp securzand finantarea proiectului. Ditrau-Tg Neamt va fi scos la licitatie pana la sfarsitul acestui an. Perioada de implementare fiind 2020-2030.
 • DNCB - Berceni si Popesti Leordeni, Ilfov (Luni, 7 noiembrie 2016, 12:47)

  InitiativaBerceni [anonim]

  Din cauza celor doua intersectii DNCB + DJ401/DN4

  1) pe DNCB se asteapta cel putin 40 min sa se treaca de cele doua intersectii apropiate (timp de asteptare mai mare decat la Domnesti)

  2) cu toata prioritatea de pe DJ401 in mod regulat se face coada de 4 km (Berceni -> DNCB), ce tto cam 40 min dureaza ..."sa treci Centura"

  3) apoi dureaza inca vreo 20-30-40 min sa ajungi la Piata Sudului pe soseaua Berceni

  daca niste oameni cu cap, ar considera
  A) sa faca proceduri mai "real time", (PMUD inceput in 2014 sa zicem, abia se termina in 2017 ca si "studiu")
  B) sa scoata aceste date de trafic mai "real time" (vezi Waze CCP program, i ncare autritatile se pot integra cu datele WAZE !),
  C) sa ajusteze "strategiile" gen PMUD sa nu mai foloseasca date de trafic extrase prin 2014 (de niste studenti cu tablete in mana) si sa "construiasca" pe baza acestor "studii" ...in 2018, cel mai devreme
  D) sau ar pune o statie simpla de metrou la Centura (ca linie exista) si toate liniile de "autobuze"/dube insalubre s-ar opri la Centura si nu ar mai invada Bucurestiul
  E) poate daca autoritatea CNADNR/sau cum ii zice acum s-ar extinde si peste continuarea drumurilor in interiorul localitatilor

  etc. daca aceste lucruri de mai sus si altele nu ar fi piedici impotriva evolutiei noastre, poate atunci ati putea veni si cu niste planuri realiste in fata celor care va platesc, NOI.
  (si banii europeni, indirect tot de la NOI sunt)

  Ne-am saturat de "planuri", faceti ceva rapid si bine !

  Multumim daca ne-ati ascultat macar frustrarea.
 • pasaj Timisoara si Prelungirea Ghencea (Luni, 7 noiembrie 2016, 12:56)

  grobitu [utilizator]

  Nu ar fi mult mai avantajos, ca in locul unui pasaj complex ca cel de la Prelungirea Gencea (giratoriu suspendat din cate am citit in presa), sa faceti doua simple, unul la prelungirea Gencea si unul nou din Bdul Timisoara? Bucurestiul cred ca are nevoie de mai multe iesiri si conexiuni mai inteligente cu autostrada, nu prin intersectii cu "cedeaza" cum e cazul A1 cu centura.
 • Vesnicul drum in reparatie Deva-Oradea E79 (Luni, 7 noiembrie 2016, 13:01)

  alexander the great [utilizator]

  Va informez pe aceasta cale ca in sectorul de drum Varfurile(Judetul Arad) si Stei(Judetul Bihor) se lucreaza foarte lent, sunt si foarte putini muncitori. Am fost acum vreo 2 saptamani prin zona.
  1.Cand preconizati ca se va termina reparatia la acest drum european E79(Deva-Oradea) ?
  2. Cum monitorizeaza CNADNR stadiul lucrarilor de pe E79 ?
 • Vreti intr adevar sa faceti ceva ? (Luni, 7 noiembrie 2016, 13:06)

  SRA [utilizator]

  Buna Ziua,

  Inainte de intrebare, vreti sa realizati in urmatori 4 ani dublul de km decat s-a realizat pana in prezent atunci va recomande secretul.

  Un singur interlocuteur, de la studiu la realizare inclus maintenanta ! Proiect la cheie, blocat pretul si data de punere in functie !

  Insuccesul Romanie se datoreaza lipsei de competenta pe lantul de management, studiul facut de o firma, proiectul de o alta firma, realizarea de mai multe firme, supravegherea de alte firme, mantenanta de alte firme ! De semnalizare si parcarii nici gând in soumissioanele lansate !

  Intrebarea sunteti de accord sa lansati un appel de oferta pentru un asemenea proiect complet ?

  Va pot comunica si cine poate dupa ce constat raspunsul dvs !

  Merci

  Bienà Vous!
 • Cluj -Napoca Sud ; Acățari (Luni, 7 noiembrie 2016, 13:52)

  gigi73 [utilizator]

  Bună ziua Domnule director!
  Aș vrea să întreb:care este situația nodului ce leagă A3 de DN 1-DN1N Cluj-Napoca Sud?
  De ce nu se prelungește autostrada Câmpia Turzii-Tg.Mureș până la Acățari?
  Vă mulțumesc.
 • Pasajul Domnesti / Centura Bucuresti (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:20)

  inescuv [utilizator]

  1. cand estimati ca va fi finalizat Pasajul Domnesti tinand cont de toate piedicile care pot aparea in derularea contractului de realizare?
  2. cand va avea Capitala o centura civilizata cu minim2 benzi pe sens si pasajele necesare pentru un trafic imbunatatit, (ca e aici pana la fluidizarea traficului nu cred ca ajung 2 benzi)?
 • Guri canale, DN15 Sangeorgiu de Mures (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:26)

  ValerHodoroga [anonim]

  Buna ziua

  In primavara au fost probleme cu gurile de canal pe dn 15. O parte s-au rezolvat, iar acum au aparut alte probleme care sunt nerezolvate de cateva luni si pun in pericol tot participantii. De ce nu s-a facut o lucrare cap coada ? Cine a supervizat lucrarea ?
 • DN1 - Valea Prahovei (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:37)

  phaetonXL [utilizator]

  Buna ziua,

  Anul acesta traficul pe DN1 in zona Busteni si Comarnic s-a inrautatit considerabil. Intarzierile sunt de 30-45 de minute si chiar si mai mult in weekend.

  Cu siguranta ca autostrada ar rezolva acest aspect, dar este un proiect scump si de lunga durata.

  Ati luat in calcul realizarea unor variante ocolitoare pentru punctele critice de pe DN1 - Valea Prahovei, pentru a oferi o relaxare a traficului intr-un orizont de timp mult mai fezabil decat cel al autostrazii?

  Cu stima,
 • Finalizare DN 66 Bumbesti Jiu- Petrosani (Luni, 7 noiembrie 2016, 14:49)

  CameliaKelemen [anonim]

  Va rog sa ne spuneti cand vor fi finalizate lucrarile de reabilitare care se desfasoara pe DN 66 Bumbesti Jiu- Petrosani ? Multumim
 • Centura de Sud ...cand este gata ? (Luni, 7 noiembrie 2016, 15:06)

  InitiativaBerceni [anonim]

  Doar in ultmia perioada Centura de Sud este SF-izata de 2 ani (inceput 2015 - final 2016) ! (Luca Way ..)

  Acum ne dam seama ca se mai doreste o SF-izare dar cu expert iinternationali !?!?
  1) De ce ?

  2) Cand este gata A1-DN5 si o putem folosi la 2x2 ?
  3) Cand este gata DN5-A2 si o putem folosi la 2x2 ?
 • Aveți o problemă cu oltenii? (Luni, 7 noiembrie 2016, 18:34)

  asavreau [utilizator]

  De ce DN6 în județul Olt este impracticabil și în județele vecine acceptabil.Aș lega în lanțuri vinovatul, la podețele care deservesc numai jumătate de cale.Pe timp de ceață.Tot pe ceață să circulați d-le Homor,pe porțiunile cu denivelări și să fiți nevoit să depășiți.Poate veți înțelege înjurăturile și blestemele.
 • Comarnic - Brasov (Luni, 7 noiembrie 2016, 19:23)

  LebadaNeagra [utilizator]

  Cand se publica propunerile de traseu?
  Ar fi important sa NU treaca prin orase - statiuni precum Sinaia, Busteni, Azuga.

  Multumesc


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by