Traseul final al autostrazii Sibiu - Pitesti a fost avizat de catre Compania de Drumuri, autostrada lunga de circa 123 de kilometri fiind impartita in cinci sectiuni si cu sapte tuneluri pe traseu, unele mai lungi de un kilometru.

Traseul autostrazii Sibiu - Pitesti in raport cu inaltimea terenului strabatutFoto: Hotnews
  • HotNews.ro a realizat o APLICATIE INTERACTIVA ce completeaza harta autostrazii Sibiu-Pitesti cu informatii legate de inaltimea terenului parcurs pe traseu.

APLICATIE INTERACTIVA

>> Selecteaza prin click fiecare sectiune (cinci la numar). In partea de jos a hartii se va deschide graficul cu inaltimea terenului pracurs de traseul sectiunii selectate. Parcurge cu mouse-ul linia elevatiei din grafic si vezi pe traseu fiecare punct selectat pe graficul de elevatie. // Foloseste ZOOM pentru a vedea mai indeaproape traseul sau tunelurile.

>> Selecteaza fiecare tunel in parte si vezi ce inaltime are terenul in zona strabatuta. Vezi pe graficul din partea de jos inaltimea terenului, ce inaltimi are muntele acolo unde incep si unde se termin tunelurile.

>> Schimba harta de fundal din coltul dreapta-sus cu o harta satelitara.

Nu se vede aplicatia pe mobil sau vrei s-o vezi mai mare? Click aici.

NOTA:

Harta traseului a fost realizata dupa informatiile publicate de catre CNADNR. Traseul a fost ajustat in diverse puncte pentru a corespunde hartii de fundal. In mod similar, tunelurile realizate dupa harta CNADNR au fost ajustate pentru a corespunde inaltimii terenului traversat de traseul autostrazii.

---

Autostrada Sibiu - Pitesti: 123 de km / 5 sectiuni / 7 tuneluri

Potrivit informatiilor furnizate de CNADNR, varianta de traseu aleasa pentru cei 123 de km ai autostrazii Sibiu - Pitesti are 10 noduri rutiere si 7 tuneluri, din care cel mai lung tunel va fi la Poiana (1,7 km).

Astfel, traseul intreg al Autostrazii Sibiu - Pitesti, in lungime de aproximativ 123 km, este:

- Sectiunea 1, Sibiu-Boita, de la km 0 la km 15+000, asigura legatura intre DN 7 (Defileul Vaii Oltului) prin continuarea autostrazii existente;

- Sectiunea 2, Boita-Racovita de la km 15+000 la km 43+000, leaga localitatea Boita cu localitatea Racovita;

- Sectiunea 3, Racovita-Valeni de la km 43+000 la km 72+000, asigura continuitatea autostrazii prin Valea Baiasului facand conexiunea dintre Defileul Oltului si Defileul Vaii Topologului;

- Sectiunea 4, Valeni-Curtea de Arges, de la km 72+000 la km 90+000 traverseaza Valea Topologului, face conexiunea cu localitatea Curtea de Arges;

- Sectiunea 5, Curtea de Arges - Pitesti, de la km 90+000 to km 123+037, leaga localitatea Curtea de Arges cu orasul Pitesti si autostrada existenta prin valea Argesului;

- Sectiunea 6, aceasta sectiune consta in reabilitarea a 14 km de Drum National, respectiv DN 73C fiind drum de legatura intre Nodul Rutier Tigveni si Ramnicu Valcea, precum si constructia a 2,5 km de drum nou.