Varianta Ocolitoare Craiova Sud, intre DN65 si DN6, a fost deschisa traficului rutier marti dimineata. Noul drum are cate o banda pe sens, o lungime de 6,3 kilometri, a costat circa 8 milioane de euro. Proiectul a inceput inca din 2012, dar s-a blocat intre timp cand pe traseu au aparut fisuri si alte probleme de executie. Proiectul a fost deblocat anul acesta cand s-au realizat si ultimele lcurari necesare pentru deschidere.

Pod de pe VO Craiova SudFoto: CNAIR

Centura de Sud este prevazuta cu un pasaj cu o deschidere totala de 227 m, 11 podete transversale si opt pentru drumurile agricole. Drumul a costat circa 36 milioane de lei (fara TVA) si sursa principala de finantare este Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Contractul de executie a fost semnat in mai 2012 cu Asocierea Asocierea S.E.C.O.L.- Societa Edile Construzioni e Lavori S.A. & SECOL Romania SRL & S.E.C.O.L. S.p.A. In 2015 lucrarile au fost sistate dupa ce in corpul noului drum au aparut fisuri. Astfel, contractul a fost blocat desi lucrarile ajunsesera la circa 97%.

In 2016, dupa o expertizare a lucrarilor executate, constructorul a fost obligat de Compania de Durmuri sa faca remedierile necesare si sa deschida traficul pana la finele anului.