Sapte proiecte majore de infrastructura, incepute din timpul fostului exercitiu financiar european, au fost aprobate spre fazare in noul exercitiu financiar 2014 - 2020 de catre Comisia Europeana. Valoarea proiectelor ajunge la circa 500 de milioane de euro bani europeni. Printre aceste sapte proiecte se numara autostrada Sebes - Turda, modernizarea DN73 si reabilitarea DN76.

A10 Sebes - Turda in constructie (martie 2016)Foto: Captura YouTube

Proiectele de infrastructura de transport avute in vedere sunt:

- DN 73 Pitesti-Campulung-Brasov

- autostrada Sebes-Turda: 70 km ce va face legatura intre autostrazile A1 (Orastie-Sibiu) si A3 (Gilau - Campia Turzii);

- DN76: reabilitarea drumului national intre Deva si Oradea

Alte patru proiecte aprobate vizeaza extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in judetele Brasov, Hunedoara, Olt si Tulcea.

Cele sapte proiecte sunt cofinantate prin Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR) sau prin Fondul de coeziune.

"Prin aceste decizii de esalonare a unor proiecte majore, Romania beneficiaza de o sansa in plus in utilizarea fondurilor europene ce i-au fost alocate - 147 de milioane de euro pentru infrastructura de transport si aproximativ 355 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructura de apa si apa uzata - in beneficiul cetatenilor sai. Sper ca aceste proiecte sa fie implementate cu succes in termenele prevazute, iar la finalizarea lor sa constatam ca investitiile cofinantate cu bani europeni au dus la imbunatatirea conditiilor de viata a romanilor", a declarat comisarul pentru politica regionala Corina Cretu.