Compania de Drumuri anunta ca a inceput, impreuna cu Politia Rutiera, sa sistematizeze accesul din DN 1 in Centura Bucuresti, doua dintre cele mai aglomerate drumuri din tara. Astfel, actualul sens giratoriu alungit de sub podul DN1 peste Centura va fi desfiintat pentru a se elimina virajul la stanga peste fluxurile de trafic, iar in schimb vor fi realizate alte doua sensuri giratorii de-o parte si de alta a Centurii pentru a asigura toate directiile.

Se reconfigureaza intersectia DN1-CenturaFoto: CNAIR

"Astfel, in zona pasajului Otopeni, se realizeaza doua intersectii de tip giratoriu pe Centura Bucuresti si anume la km 69+031, aproximativ la 2950 m de pasajul rutier spre Mogosoaia si respectiv la km 1+277, la intersectia cu Strada Drumul Garii (zona Lukoil). Lucrarile presupun si amplasarea pe axa centurii, intre cele doua sensuri giratorii, a unui separator de sens pentru separarea fluxurilor de circulatie, precum si reconfigurarea intersectiei de sub Pasajul Otopeni", anunta CNAIR intr-un comunicat.

"Pentru familiarizarea participantilor la trafic cu noua configuratie, s-a decis impreuna cu Directia Rutiera, ca pana la obtinerea tuturor avizelor necesare demararii procedurii de amenajare a celor doua intersectii, aaceasta sa se faca in solutie provizorie, din parapet lestabil. Urmeaza ca solutia definitiva sa fie implementata in cursul acestui an", anunta CNAIR.

CNAIR a mai transmis informatii referitoare la modifcarea intersectiei DN1-Otopeni la mijlocul lunii martie.

Unde sunt amenajate noile sensuri giratorii pe Centura, de o parte si de alta a DN1: