Compania de Drumuri a inceput lucrarile de montare a separatorului de sens (parapete tip New Jersey) pe Centura de Nord a Bucurestiului in zona DN1-Podul Otopeni, intre noile sensuri giratorii construite in aceasta primavara pe sectorul Tunari-Mogosoaia.

Montare de parapete de beton pe Centura CapitaleiFoto: CNAIR

Intersectia din zona Pasajului Otopeni, a fost reconfigurata in luna aprilie a acestui an, prin construirea celor doua noi sensuri giratorii pe Centura de Nord a Capitalei, la km 69+031 si la km 1+277.

"Dupa definitivarea lucrarilor nu va mai fi posibila efectuarea virajului la stanga pe nici o relatie, ceea ce va elimina principala cauza de ingreunare a traficului rutier in zona", anunta CNAIR.

"Pentru cresterea gradului de siguranta rutiera, intre aceste doua noi sensuri giratorii, CNAIR SA monteaza parapete tip New Jersey, care au rolul de a nu permite intrarea pe contrasens a autovehiculelor scapate de sub control", mai transmite institutia.

Lucrarile in aceasta zona se vor executa etapizat si urmeaza sa se termine pana la sfarsitul anului. CNAIR SA anunta ca va continua sa monteze parapete tip New Jersey si pe alte sectoare de drumuri nationale cu 4 benzi de circulatie, in limita bugetului alocat.