O noua sosea de mare viteza care sa ocoleasca Bucurestiul si sa lege autostrazile A1 dinspre Pitesti si A2 dinspre Constanta a fost scoasa la licitatie de catre Compania de Autostrazi. Autostrada de Centura (A0) Sud - parte a inelului II de centura dupa cum mai este cunoscut - ar urma sa aiba o lungime de 52 de kilometri, iar Compania de Autostrazi estimeaza ca lucrarile de proiectare si executia vor costa circa 580 de milioane de euro si vor dura 3 ani si jumatate de la semnarea contractului. Vezi in articol o Harta Interactiva cu traseul A0 Sud, nodurile rutiere si spatiile de parcare.

Autostrada de Centura (A0) Sud a CapitaleiFoto: Hotnews

Compania de Autostrazi anunta ca a trimis deja spre publicare in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) anuntul de participare pentru procedura de achizitie publica destinata proiectarii si executiei sectorului de Sud al noii Centuri a Bucurestiului, care va face legatura intre A1si A2.

"Acest nou segment de Centura , va fi construit la profil de autostrada si va avea o lungime de 52 de km. In valoare de aproximativ 580 de milioane de euro, acest proiect va permite descongestionarea circulatiei in zona de Sud a Bucurestiului si va asigura traficul rutier de tranzit", anunta CNAIR.

Proiectarea acestui segment de autostrada ar urma sa dureze 12 luni, iar executia 30 de luni, dupa atribuirea contractului, anunta Compania de Drumuri.

Asta inseamna, practic, in cazul cel mai fericit in care un contract ar fi atribuit anul acesta si semnat, dupa eventualele contestatii, pana la jumatatea lui 2018, ca intreg proiectul ar putea fi finalizat dupa 2022, poate chiar 2023. Asta in ipoteza fericita in care derularea proiectului ar decurge fara probleme, intarzieri sau tergiversari.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor va fi de aproximativ trei luni.

"Proiectul postat astazi in SEAP face parte din Noul Inel de Centura a Capitalei (Ringul 0) si va fi similar proiectelor destinate fluidizarii circulatiei in zona metropolelor europene. Acest proiect, diferit de Centura existenta a Capitalei, face parte din Master Planul General de Transport si urmeaza sa fie finantat prin POIM 2014-2020", precizeaza CNAIR.

HARTA INTERACTIVA - Autostrada de Centura (A0) Sud a Capitalei - click pe elemente si pe traseu pentru mai multe detalii:

Nu se vede harta pe mobil? Click aici pentru o varianta optimizata