Documentatia pentru proiectarea si executia celor aproximativ 60 de km ai autostrazii Suplacu de Barcau - Bors a fost transmisa luni spre SEAP, in vederea publicarii, informeaza un comunicat al companiei de drumuri.

Viaductul de langa Suplacu de BarcauFoto: Captura YouTube

Proiectul este format din trei loturi: Suplacu de Barcau-Chiribis (26 de km), Chiribis-Biharia (29 de km) si Biharia-Bors ( 5 km).

Cu o valoare insumata de peste 215 milioane de euro, fara TVA, contractul urmeaza sa prevada o perioada de proiectare de 6 luni si o perioada de 18 de luni pentru constructie. Perioada de garantie a lucrarilor, prevazuta in documentatie, este cuprinsa intre 5 si 10 ani, in functie de optiunea afertantilor.

Pentru acest proiect, prevazut in Master Planul General de Transport, ofertele trebuie depuse intr-un interval de 3 luni din momentul publicarii.

La fel ca alte documentatii scoase la licitatie anul acesta de CNAIR S.A., contractul pentru segmentul Suplacu de Barcau- Bors va contine o serie de conditii stricte printre care: eliminarea posibilitatii judecarii litigiilor la Curtea de Arbitraj de la Paris, eliberarea autorizatiei de constructie doar dupa avizarea proiectului tehnic precum si stabilirea clara a nivelului sanctiunilor aplicate Antreprenorului, in cazul in care acesta nu respecta termenele si calitatea lucrarilor, afirma sursa citata.

Segmentul Suplacu de Barcau - Bors face parte din Autostrada Transilvania si urmeaza sa asigure legatura dintre Vestul Romaniei si Ungaria, prin Vama Bors.