Noi imagini filmate cu drona cu lucrarile foarte avansate de pe lotul 4 al autostrazii A10 Sebes - Turda au fost publicate de catre Asociatia Pro Infrastructura. Imaginile video surprind avansul de pe cei aproape 16 km ai lotului, dar si cele doua zone mai dificile ramase de rezolvat: zona lacului Stejaris si locul unde in urma cu trei saptamani a avut loc o alunecare de teren care a afectat si corpul autostrazii.

A10 Sebes - Turda, lotul 4 (octombrie 2017)Foto: Captura YouTube

*Zona cu alunecarea de teren apare in video la minutul 5:40

"Lucrarile sunt foarte avansate peste tot, cu doua exceptii critice: zona Lacului Stejeris si zona alunecarii din apropiere. Daca la Stejeris greul a trecut (au fost executati pilotii forati), in zona alunecarii saptamana urmatoare incepe executia coloanelor forate (si implicit a zidului de sprijin). Se va lucra (aproape) non-stop cu 4 foreze", scrie Asociatia Pro Infrastructura.

"Volumul de munca este imens pentru doua luni de zile, insa constructorul (Porr) re-confirma (din informatiile noastre) termenul de final de noiembrie/inceput de decembrie pentru finalizarea lucrarilor cel putin la un nivel care sa permita deschiderea traficului", mai scrie API.

O alunecare serioasa de teren a avut loc in urma cu trei saptamani pe traseul Lotului 4 din autostrada A10 Sebes - Turda in apropiere de lacul Stejaris, afectand si corpul autostrazii aflate in constructie.

Alunecarea pune sub semnul intrebarii finalizarea tronsonului si deshiderea traficului pana in luna decembrie 2017, in ciuda promisiunilor date de autoritati cum ca Lotul 4 impreuna cu Lotul 3 vor fi inaugurati pana la final de an.

  • Lotul 4 - 16,3 km - de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda (km 53+700 – km 70+000)

Valoare: 470.004.894 lei

Stadiu: In lucru

Constructor: SC PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH

Contract: Semnat pe 16 aprilie 2014

Termen de finalizare (contractual): Martie 2016

Cum arata zona afectata de alunecarile de teren in urma cu doua saptamani: