VIDEO Imagini din drona cu "ciotul" de 3 km din autostrada A3 care se construieste la intrarea in Bucuresti in zona Pipera-Petricani. Unde exista un blocaj si cand ar putea fi gata autostrada

de Victor Cozmei     HotNews.ro


Autostrada A3 la intrarea in Bucuresti
Foto: Captura YouTube
Lucrarile la cei circa 3 km de autostrada care ar urma sa faca legatura Capitalei din soseaua Petricani cu restul autostrazii A3 de la soseaua Popasului si pana la Ploiesti au inregistrat un progres semnificativ in ultima perioada arata o noua serie de imagini filmate din drona publicate de catre Asociatia Pro Infrastructura. "In ciuda mobilizarii bune a constructorului, avem in continuare un blocaj important la pasajul peste calea ferata din capatul Str. Gherghitei", avertizeaza API.

"Nu s-a inceput practic lucrul la cele doua randuri de pile (de-o parte si de alta a caii ferate). Avem aici o cladire care trebuie demolata si, se pare, inca nu avem un aviz de la CFR Infrastructura de care constructorul are nevoie pentru a lucra in zona de protectie a caii ferate", scrie Pro Infrastructura pe pagina oficiala de Facebook.

"Cerem tuturor autoritatilor implicate sa faca toate demersurile necesare pentru deblocarea si acestor ultime detalii. Daca si aceste hopuri birocratice vor fi trecute cu bine in curand, si daca mobilizarea constructorului va ramane ridicata, avem sanse bune sa circulam pe cei 6,5 km din A3 intre Sos. Petricani si DNCB (Centura Bucuresti) undeva in lunile mai-iunie 2018", mai scrie API.---
   
In decembrie 2015 a fost recontractata realizarea ultimilor km din A3 spre Capitala. Contractul de proiectare si executie a fost atribuit Asocierii Asocierii Aktor - EuroContruct Trading 98  pentru 129.180.727,51 lei fara TVA. Contractul vizeaza sectorul de autostrada Bucuresti - Ploiesti, km 0+000 (Intersectie Petricani) - km 3+325, Nod Centura Bucuresti si Nod Moara Vlasiei.

In iulie 2012 au fost deschisi traficului cei circa 60 de kilometri de autostrada de la Soseaua de Centura si pana la Ploiesti, ramanand insa nefinalizati ultimii 6 km spre Capitala si nodurile rutiere.

Pe primii 19 km a lucrat consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, iar termenul pentru finalizarea tuturor lucrarilor si a nodului de la Moara Vlasiei a fost atunci impins treptat ajungandu-se la anul 2015 pentru terminare. Chiar si asa, lucrurile au inghetat cu totul pe santier si, in urma neintelegerilor cu constructorul, contractul a fost reziliat.Citeste mai multe despre   

Citeste pe MedLife.ro
Mituri despre colesterol


17405 vizualizari

 • +10 (10 voturi)    
  :) (Luni, 16 octombrie 2017, 13:31)

  strategy [utilizator]

  in Oradea, aceeasi problema pentru extinderea unei portiuni de drum. Rezolvarea in Romania a fost de o chirie de 50000eur/an catre CFR pentru portiunea de 660m. Sa nu-ti dai palmi cand vezi asa ceva.
 • +1 (1 vot)    
  Se văd multe porțiuni de teren viran lângă (Marţi, 17 octombrie 2017, 10:16)

  nick24 [utilizator]

  autostradă.
  S-a tot scris și vorbit despre perdelele forestiere care ajută pe timp de iarnă să nu se înzăpezească drumurile și nu s-a făcur nimic. S-ar putea face și aici ceva, dar desigur că toate terenurile de pe lângâ autostradă, au intrat deja în posesia unor jmecheri.


Abonare la comentarii cu RSSde zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version