Primaria Cluj - Napoca va cere Ministerului Transporturilor să permită orașului să înceapă proiectul centurii metopolitane, varinantă de ocolire care ar rezolva principala problemă a orașului – traficul infernal, anunta Actual de Cluj. De ce vrea Primaria sa faca singura proiectul care apartine Ministerului? Pentru ca proiectul centurii Gilău – Cluj-Napoca – Apahida, care urma să se facă din fonduri europene, nu a fost încă pornit la nivel central.

Cluj-NapocaFoto: smh.com.au

“Am luat decizia ca să cerut Ministerului Transporturilor să ne dea nouă dreptul să facem studiul de fezabilitate al centurii de sud pentru partea care este pe raza municipiului. Nu știu dacă ne vor aproba sau nu. Dar vreau să mai fie un pas în plus prin care ne arătăm diligențele, solicitarea, urgența, importanța acestei centuri metropolitane pentru Cluj. Nu știu de ce nu încep. N-au resurse, n-au voință. Repet n-am timp să mă cert ca să mă împac. Am vorbit la telefon cu Răzvan Cuc, chiar dacă e ministru al Transporturilor demisionar, și i-am propus să ne lase pe noi realizăm noi studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru partea în care centura metropolitană trece pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. Nu putem face studiul pentru partea cate trece pe teritoriul Floreștiului, dar putem să îl realizăm ceea ce e pe teritoriul municipiului. Dânsul a promis că se va interesa. L-a chemat chiat și pe domnul Ioniță, de la CNAIR, compania desprinsă din CNADNR care se ocupă de de marile proiecte. Am ascultat declarațiile comisarului Corina Crețu potrivit cărora proiectul ar putea demara în 2019. Sunt o fața morgana dacă nu se pornesc studiile. Așa că am cerut să ne ocupăm noi. Ne va costa câteva milioane de euro, dar, dacă reușim să stabilim traseul centurii și al bretelelor de legătură cu cartierele, putem să deblocăm și proiectele imobiliare oprite”, a subliniat primarul Emil Boc.

El a cerut și acceptul de principiu al consilierilor locali pentru continuarea acestor demersuri la Ministerul Transportului și după numirea unui nou ministru (actualulul Ministru al Transporturilor Răzvan Cuc a demisionat săptămâna trecută).

“Știm să facem licitații. Nu am mai avut unele de o asemenea anvergură, dar sunt convins că am putea să o ducem la capăt”, a mai spus Emil Boc.

Citeste tot articolul pe Actual de Cluj