Directia de Drumuri Constanta a montat sapte statii meteo ce vor transmite parametri precum temperatura, viteza si directia vantului, umiditatea, cantitatea de precipitatii in zona drumurilor nationale si a autostrazilor aflate in administrarea directiei regionale. Statiile meteo au fost montate de-a lungul autostrazii A2 Bucuresti - Constanta si la Tariverde langa DN22 spre Tulcea.

Autostrada Soarelui A2Foto: USER UPLOADED

Aceste statii au fost montate in urmatoarele zone:

- Spatii servicii A2, km 73+950

- Spatii servicii A2, km 88+300

- CIC Drajna A2, km 105+500;

- Spatii servicii A2, km 131+585;

- CIC Fetesti A2, km 142+800;

- Tariverde, DN 22, km 252+500;

- Gara Dunarea - A2, km 152.

"Accesul la datele transmsie de statiile instalate se face printr-o componenta software cu ajutorul careia se pot configura si alerte sms pentru diversi parametri masurati de catre acestea", transmite CNAIR.

O alta masura luata de catre DRDP Constanta a fost infiintarea in cadrul Dispeceratului a unei o linii telefonice unice pentru colaborarea directa cu Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta de pe raza directiei, respectiv: I.S.U. "Dobrogea" Jud. Constanta; I.S.U. Braila, Jud. Braila; I.S.U. "Barbu Stirbei" Jud. Calarasi; I.S.U. "Delta" Jud. Tulcea; I.S.U. "Barbu Catargiu" Jud. Ialomita, mai anunta CNAIR.

"Scopul infiintarii acestei linii telefonice este de comunicare rapida si interventie operativa in cazul evenimentelor rutiere ce necesita asistenta din partea D.R.D.P. Constanta (semnalizare rutiera, indepartare obstacole de pe partea carosabila)", se mai arata in comunicatul transmis.