​Soseaua de Centura a municipiului Suceava nu a primit nici un leu in proiectul de buget pe 2018 al Ministerului Transporturilor. Varianta de Ocolire Suceava, un simplu drum de 12 km cu cate o banda pe sens, nu e finalizata complet nici acum, desi primele lucrari au inceput tocmai in urma cu noua ani. Mai sunt de terminat circa 7 km ce sunt la un stadiu de 85%, insa Compania de Drumuri ignora proiectul care zace nefinalizat. In proiectul de buget termenul pentru punerea in functiune a proiectului apare amanat tocmai pana in 2021!

Varianta de Ocolire - SuceavaFoto: Google Street View

Soseaua de Centura a Municipiului Suceava nu are nici un leu alocat in proiectul de buget pe 2018 trimis la Parlament de catre Guvern. Mai mult, proiectul din care ami sunt doar circa 15% de finalizat, apare cu termen de punere in functiune abia in decembrie 2021.

Vezi aici, proiectul de buget al Ministerului Transporturilor. Centura Suceava - pagina 701

Din cei 12 km ai drumului cu cate o banda pe sens circa 7 km mai sunt de finalizat, desi stadiul lucrarilor executate in anii trecut e in jur de 85%. Contractul pentru executie a fost reziliat in urma cu peste doi ani, iar Compania de Drumuri a tot promis de atunci ca va finaliza lucrarile, iar in urma cu un an se angaja sa termine pana la final de 2017 lucrarile in regie proprie.

In octombrie 2017, insa, Ministrul Transporturilor anunta o noua licitatie, dar care nici pana azi nu a fost publicata in SEAP, iar acum proiectul ramane fara vreun leu bugetat pentru anul urmator.

Lucrarile la Centura Sucevei, oras situat la intersectia a doua drumuri nationale/ europene importante - DN2/E85 si DN17/E58 - au inceput, in acte cel putin, in 2007. Pe teren, insa, lucrarile au inceput in 2008.

Desi au trecut deja mai bine de opt ani de la demararea proiectului si acesta inca nu este gata, trebuie subliniat faptul ca Soseaua de Centura a Sucevei nu este vreo autostrada sau drum expres, ci un simplu drum 1X1 care ar urma sa ocoleasca municipiul resedinta de judet pe la vest, incepand de la intrarea DN2 dinspre Falticeni/Bucuresti, intersectand DN17 la iesirea spre C-lung Moldovenesc/Vatra Dornei/Cluj si terminand in DN2 spre Siret.

Jumatate din centura, de la DN17 spre DN2 (iesirea spre Siret) au fost deschisi traficului la inceputul anului 2015, insa tot in acel an a fost reziliat contractul pentru celalalt lot ramas de finalizat.