Numarul mare de semne de circulatie distruse pe drumurile modernizate il contrariaza pe seful Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, social democratul Radu Moldovan, acesta atragand atentia ca este vorba de bunuri comune si ca lipsa lor pune in pericol siguranta participantilor la trafic. "Din putinii neuroni pe care ii mai am, jumatate mi s-au dus dupa ce m-am dus pe Mintiu - Nimigea si in proportie de peste 80% toti stalpisorii de ghidaj, care noaptea ajuta foarte mult la drum, au fost distrusi", a spus Moldovan.

Pe un drum judetean din taraFoto: Google Street View

"Sincer, nu stiu ce sa fac. Sa fac o politie a drumurilor, sa umble toata ziua? Absolut totul se distruge, totul se fura, totul se zdrobeste. Nu mai pot sa inteleg. Din putinii neuroni pe care ii mai am, jumatate mi s-au dus dupa ce m-am dus pe Mintiu - Nimigea si in proportie de peste 80% toti stalpisorii de ghidaj, care noaptea ajuta foarte mult la drum, au fost distrusi", a spus Moldovan (PSD), relateaza Agerpres.

Presedintele Consiliului Judetean considera ca este nevoie de o mai buna colaborare cu politistii pentru reducerea acestui fenomen, avand in vedere ca resursele financiare ale administratiei judetene sunt limitate.

"Resursele sunt foarte putine si nu ne putem permite sa schimbam de trei-patru ori pe an toate semnele de circulatie. (...) Facem eforturi, si anul acesta am alocat bani si am schimbat o groaza de semne de circulatie, am repus, dar cheltuim bani anapoda. Noi punem, ei distrug. E foarte greu, iar in momentul de fata singura varianta pe care eu o vad realizabila este o colaborare cu mult mai stransa intre colegii mei de la Directia tehnica, prin Serviciul de drumuri, si Inspectoratul Judetean de Politie, cu cei de la ordine publica si de la circulatie", a declarat Radu Moldovan.

Moldovan a adaugat ca o alta varianta luata in calcul este montarea de camere video in zonele critice, cum este drumul recent modernizat care face legatura din DN 17, prin Muresenii Bargaului, cu zona turistica Colibita, unde exista si restrictii de tonaj.