Proiectarea si executia Variantei de Ocolire Bacau, un drum nou de circa 31 de km din care 16 km vor fi la profil de autostrada, suprapunandu-se cu planificata Autostrada A7, care ar urma sa strabata de la Nord la Sud zona Moldovei, a fost scos din nou la licitatie, anunta Compania de Drumuri. Contractul fusese in trecut semnat cu o firma turca, dar a fost reziliat in luna aprilie.

Centura BacauluiFoto: Hotnews

CNAIR anunta ca a transmis in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) anuntul de participare pentru procedura de atribuire a contractului "Proiectare si executie varianta de ocolire Bacau". Compania de Drumuri nu mentioneaza, insa, si care este valoarea estimata a proiectului scos la licitatie.

"Obiectul contractului este reprezentat de constructia a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostrada. Durata contractului va fi minim 96 de luni, dintre care 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de executie a lucrarilor si minim 60 de luni perioada de garantie a lucrarilor. Perioada de garantie poate creste la 84 de luni in functie de oferta din cadrul factorilor de evaluare", transmite CNAIR.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 12.02.2018.

In luna aprilie CNAIR a reziliat contractul cu firma turca Eko Insaat Ve Ticaret A.S. dupa ce aceasta a anuntat CNAIR ca nu mai poate sustine lucrarea, stadiul proiectului fiind de doar 2%. Contractul fusese semnat cu doi ani inainte, in aprilie 2015, si prevedea realizarea partiala a segmentului de autostrada (cu asflatarea caii de rulare doar pe un sens al corpului autostrazii). Acum, odata cu relicitarea proiectului, intreg tronsonul la profil de autostrada va fi realizat complet.