Asociatia Pro Infrastructura se declara surprinsa de anuntul Ministerului Transporturilor privind emiterea ordinului de incepere pentru proiectarea si executia giratoriului suspendat de la Domnesti, in conditiile in care ministerul a bugetat 0 lei in 2018 pentru acest obiectiv de investitii, in valoare de 91,55 milioane de lei fara TVA. Asociatia mai spune ca, desi a fost emis ordinul de incepere, cel mai probabil nu se va face nimic pana la o eventuala rectificare bugetara pozitiva in vara, cand teoretic s-ar putea aloca bani pentru acest proiect, relateaza News.ro.

"Ne exprimam surprinderea la aflarea acestei vesti, mai ales ca acelasi minister, avand confirmarea de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a bugetat 0 (ZERO) lei (in credite bugetare) pentru acest obiectiv de investitii in 2018. Ne dorim ca acest anunt sa nu fie doar un gest de publicitate ieftina fara baze solide, ci o asumare a celor din MT si CNAIR pentru identificarea finantarii necesare in 2018. Simplu spus, desi s-a dat ordinul de incepere, cel mai probabil nu se va face nimic pana la o eventuala rectificare bugetara pozitiva in vara cand s-ar putea, teoretic, aloca bani pentru acest proiect", scrie, pe Facebook, Asociatia Pro Infrastructura.

Reprezentantii acesteia mai spun ca deocamdata nu sunt bani care sa permita inceperea proiectarii, a fazelor preliminare executiei (deminare, arheologie, studiu geotehnic) sau obtinerea avizelor.

"Este greu de crezut ca Straco, un constructor aflat in insolventa, va efectua aceste lucrari pe banii proprii", adauga Asociatia Pro Infrastructura.

Ordinul de Incepere pentru realizarea obiectivului "Proiectare si executie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucuresti-Domnesti"a fost emis vineride catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR), la aproape opt luni de cand contractul cu asocierea Straco-Comnord-Specialist Consulting. Contractul in valoare de 91,5 milioane de lei are ca durata 3 luni pentru proiectare si 24 de luni pentru executia pasajului sub forma unui giratoriu suprateran peste calea ferata si Centura Capitalei. In Bugetul pe 2018, insa, proiectul are ZERO lei alocati.