Lucrarile la finalizarea viaductului de la Gilau, in lungime de 766 de metri, au demarat, iar Asociatia Pro Infrastructura a prezentat un video realizat din drona cu mobilizarea santierului. Podul, o ramasita neterminata inca de pe vremea Bechtel care se continua din tronsonul A3 dinspre Campia Turzii, e motivul pentru care traficul rutier nu a putut fi deschis pe tronsonul de 8,7 km pana la Nadaselu, receptionat de Compania de Drumuri in luna noiembrie. In situatia in care lucrarile nu se vor lovi de probleme, podul ar trebui sa fie terminat pana in septembrie 2018.

Podul de la Gilau (februarie 2018)Foto: Captura YouTube

Abia in septembrie 2017 Compania de Drumuri a semnat contractul cu Tirrena Scavi SpA pentru finalizarea podului de la Gilau, desi despre situatia-problema se stia de ani intregi. Ordinul de incepere a lucrarilor a venit abia la final de octombrie, in conditiile in care termenul prevede executia in 10 luni.

De la 1 februarie, insa, constructorul a putut mobiliza forte mai mari, odata cu primirea amplasamentului Canalului Somesul Mic pentru a putea desfasura lucrarile.

"Observati ca deja se foreaza pilotii pentru cele 4 pile amplasate in pereul canalului. Dupa ce toate cele 14 pile vor fi gata, se va incepe montarea grinzilor (care sunt deja fabricate de Bechtel in urma cu multi ani si sunt depozitate chiar in santier)", noteaza Asociatia Pro Infrastructura.

"Canalul va fi inchis aproximativ 6 luni de zile. Asadar, daca nu o sa avem surprize neplacute (birocratice sau tehnice), acest proiect va fi gata in luna septembrie 2018", mai scrie ONG-ul.

Lotul Gilau - Nadaselu - cu rosu pe harta. Cu negru este tronsonul Gilau - Campia Turzii:

---

Lotul Gilau - Nadaselu se opreste brusc inainte de viaduct: