Veolia, compania de termoficare ce detine pasarela care a cazut peste liniile de cale ferata la Ploiesti, spune ca lucreaza "in regim de urgenta" cu CFR pentru eliberarea liniilor. Presa locala scrie ca muncitorii au inceput taierea pasarelei. Circulatia feroviara intre Bucuresti si Brasov este blocata de la 7.20, sase trenuri sunt blocate in gari, iar spre Ardeal nu au mai plecat trenuri. CFR cauta solutii pentru transportarea cu autobuze a calatorilor care sunt in trenurile blocate.

Pasarela cazuta langa Ploiesti VestFoto: CFR Infrastructura

Reamintim ca miercuri dimineata, langa Gara de Vest din Ploiesti, o pasarela metalica grea de 4 tone si lunga de 15 metri, prin care trece o conducta de apa, s-a prabusit peste liniile ferate.

Ce spune Veolia Energie Prahova cu privire la pasarela de inspectie a Magistralei 2 Sud, care s-a desprins si a cazut in zona garii Ploiesti Vest, in aceasta dimineata.

Astazi 21.02.2018, in cursul diminetii o pasarela de inspectie a Magistralei 2 Sud, parte componenta a retelei de distributie primare cu agent termic pentru Municipiul Ploiesti, s-a desprins cazand pe liniille de cale ferata opturand astfel circulatia feroviara in zona garii Ploiesti Vest.

Din motive de siguranta distributia de agent termic a fost rerutata. Astfel, distributia de agent termic pentru Municipiul Ploiesti nu este afectata in prezent.

In regim de urgenta echipele de interventie ale operatorului de energie termica, impreuna cu echipele de interventie ale autoritatilor si ale CFR s-au deplasat la fata locului cu scopul eliberarii cailor de acces feroviar.

Madalina Lupea, prefectul judetului Prahova spune ca circulatia trenurilor va fi blocata cel putin pana la orele pranzului. Se asteapta o macara de la Bucuresti, de la CFR, pentru ridicarea structurii metalice.

Sase trenuri stationeaza din jurul orei 7.20 in diverse gari

  •          16032 (Brasov-Bucuresti) - stationeaza in Ploiesti Vest
  •          15124 (Slanic - Ploiesti Vest) - stationeaza in Ploiesti Vest
  •          1644 - (Baia Mare-Bucuresti Nord)  stationeaza in Buda
  •          15531 (Bucuresti - Brasov)- stationeaza la intrare in Ploiesti Vest
  •          1631 (Brasov-Bucuresti) - stationeaza la intrare in Ploiesti Vest
  •           3001  (Bucuresti - Brasov) - stationeaza in Brazi

Din Gara de Nord nu au mai plecat trei trenuri

1636 Bucuresti - Brasov

1623 Bucuresti - Sibiu

15933 Bucuresti - Brasov

Site-ul local de stiri republikanews a pus si un mic video de la locul accidentului