Traficul feroviar la aceasta ora se desfasoara in conditii de ninsoare viscolita si rafale puternice de vand de pana la 70 km/h, a anuntat CFR Infrastructura care adauga ca nicio linie de cale ferata nu a fost inchisa, dar a fost restrictionata circulatia pe anumite segmente. In cursul diminetii CFR Calatori anunta ca marti vor fi suspendate aproximativ 70 de trenuri din cauza vremii.

Seara de iarna in Gara de NordFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Tronsoane pe care se circula in conditii speciale:

Buzau - Faurei - viteza de circulatie de 50 km/h, pe firul I

Rosiori Nord - Draganesti Olt - viteza de circulatie de 70 km/h, pe firul I

Caracal - Corabia - tractiune Diesel

Ciulnita - Slobozia Veche - tractiune Diesel

Constanta ¬ Mangalia - tractiune Diesel

Craiova - Calafat - tractiune Diesel

Tulcea ¬ Medgidia - tractiune Diesel

Rosiori Nord ¬ Zimnicea ¬ tractiune Diesel

Slobozia ¬ Urziceni - tractiune Diesel

Aici puteti consulta lista trenurilor anulate pe 27 februarie

In acest moment, din cauza rafalelor puternice de vand de pana la 70 km/h, pe 9 intervale de statii din jumatatea de sud a tarii trenurile circula doar cu tractiune Diesel, iar pe doua segmente de cale ferata trenurile circula cu viteza redusa de 50 km/h-70km/h.

Pe segmentele de cale ferata Mihai Viteazu - Tulcea Oras, Mihai Viteazu - Medgidia, Constanta - Mangalia, Fetesti - Lehliu (fir I), Lehliu - Ciulnita (Fir I) Slobozia Veche - Ciulnita, Videle - Giurgiu s-a actionat si se actioneaza cu pluguri pentru deszapezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curatarea liniilor si a componentelor de cale ferata, la intrarea si iesirea din gari.

Pasagerii sunt rugati sa plece la drum doar daca este necesar si de asemenea, doar dupa ce s-au informat telefonic la gara din localitatea despre graficul de circulatie al trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca.

Datele INMH de la ora 8.00 aratau ca dintre orasele mari, la Craiova era cel mai gros strat de zapada, 44 cm. La Zimnicea erau 40 cm, la Turnu Magurele, 38 cm, iar la Bucuresti Filaret, 12 cm.

Site-uri utile pentru cei care trebuie sa ia trenul

Camerele web cu tabelele Sosiri/Plecari din garile București Nord, Brașov, Craiova, Iaşi și Timișoara

Optiunea prin care poti afla unde se gasesc trenurile aflate in circulatie.