În zona Petricani - Pipera ar urma să fie deschisă traficului în acest an și ultima porțiune aflată în construcție din autostrada A3 București - Ploiești. Șantierul pentru ultimii 3 km din Petricani în Popasului este în stadiu avansat, iar noi imagini din dronă realizate de Asociația Construim România arată cum se va lega „ciotul” de autostradă de șoseaua Petricani, cum va arăta rondul de la Gherghiței și pasajul de autostradă peste calea ferată București-Constanța.

Autostrada A3 care intra in Bucuresti in zona Petricani (martie 2018)Foto: Construim Romania

„S-au făcut progrese față de ultima filmare, progresul fizic fiind la peste 70%. Avem speranțe că lotul poate fi terminat în câteva luni și la toamnă să putem circula și pe acest ciot de autostradă și să punem în valoare și ceilalți 3 km de autostradă finalizați”, scriu membrii Asociației Construim România pe Facebook.

Realizarea ultimilor 3 km din A3 spre Capitală a fost contractată în decembrie 2015.

Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii Asocierii Aktor - EuroContruct Trading 98 pentru 129.180.727,51 lei fără TVA.

Contractul vizează sectorul de autostrada București - Ploiești, km 0+000 (Intersecție Petricani) - km 3+325, Nod Centură București și Nod Moară Vlăsiei.

În iulie 2012 au fost deschiși traficului cei circa 60 de kilometri de autostrada de la Șoseaua de Centură și până la Ploiești, rămânând însă nefinalizati ultimii 6 km spre Capitală și nodurile rutiere.

Citește și: