Ministrul Transporturilor Lucian Șova a inspectat marți șantierele autostrăzii A1 Lugoj - Deva, împreună cu reprezentanți ai Companiei de Drumuri, Polișției rutiere, Inspectoratului teritorial de Muncă și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). Pe Lotul 3 al autostrăzii (21 km) specialiștii au constat o mobilizare extrem de slabă a constructorului și deficiențe în execuție, în timp ce pe Lotul 4 (22 km) lucrările se desfășurau în ritm susținut.

Autostrada Lugoj - Deva, Lot 3Foto: MT

„Pe lotul 3 al autostrăzii (21 km) specialiștii au constat o mobilizare extrem de slabă a constructorului și deficiențe în execuție. Lucrau doar 90 de muncitori și 70 de utilaje. Mare parte din echipă a fost retrasă imediat ce ministrul Lucian Șova a plecat de pe șantier”, transmite Ministerul Transporturilor într-un comunicat.

Stadiul fizic și financiar al acestui tronson este de 82%. „Pe lotul 3 au apărut o serie de probleme din cauza lucrărilor neconforme și a mobilizării slabe a antreprenorului cu care reprezentanți ai MT și CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuții pentru remediere”, mai precizează Ministerul notând și că asocierea a primit până acum penalizări de 1,5 milioane euro.

Pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva (22 km) constructorul a scos 700 de oameni pe șantier și 300 de utilaje.

„Se lucrează în ritm susținut, iar stadiul fizic de execuție este 76%. Mai sunt necesare lucrări precum cele de la nodul Șoimuș - lucrări de infrastructură, suprastructură și rampe pasaj - și de finalizat elemente de siguranță a circulației”, informează Ministerul. .

În urma rapoartelor pe care le vor face instituțiile de control, ministrul Transporturilor Lucian Șova va dispune conducerii companiei să ia măsuri în consecință.

Lot 3 - km 56+220 - km 77 + 361 / 21,14 Km - intre Ilia si Holdea

Constructor: JV Teloxim Con SRL / Comsa SA / Aldesa Construcciones SA / Arcadis Eurometudes SA

Valoare contract: 579.92 milioane lei

Lot 4 - km - 77+361 - km 99+500 / 22,14 Km - intre Soimus si Ilia

Constructor: JV SPEDITION UMB SRL / TEHNOSTRADE SRL

Valoare contract: 419.4 milioane lei

---

Citește și: